Skip to main content

Per què és tan important comptar amb una signatura digital?

Pujar al tren de la digitalització a les nostres organitzacions és tan important com satisfer les necessitats del nostre client. De fet, tenen molt a veure una cosa amb l’altra 

Els hàbits de compra per part del consumidor han canviat. La tendència online ja s’ha implantat de manera definitiva i les empreses han hagut de replantejar la gestió des de la perspectiva del client, la simplificació i estandardització dels productes i processos per arribar a una estructura transversal. L’ús de la tecnologia esdevé l’element clau per aconseguir-ho.

Estalviar en temps d’enviaments i recepció de documents augmenta la productivitat i l’eficiència dels processos.

En aquest sentit, la signatura digital ens permet eliminar la recol·lecció de dades de forma manual, aprovacions, el paper físic… fet que es tradueix en una solució que no només significarà estalvis de costos sinó també una reducció d’impacte mediambiental. D’aquesta manera, optimitza els recursos al màxim, utilitzant-los per a altres tasques de més valor.

Què és exactament la signatura digital?

La signatura digital és un procés que identifica una persona o una organització en la gestió i la tramitació de documents electrònics. Permet que tant l’emissor com el receptor d’un contingut es puguin identificar mútuament, i així evitar que els documents puguin ser alterats. Això s’aconsegueix a través dels coneguts mètodes criptogràfics que n’asseguren la seguretat i l’autenticitat.

Què garanteix la signatura digital qualificada?

  • Permet automatitzar els tràmits legals, accedir de forma fàcil i segura a la informació personal o agilitzar els processos d’una organització. El procés és íntegrament electrònic i porta tant els usuaris com les companyies a estalviar temps, desplaçaments i costos.
  • Valida amb total seguretat la identificació de la persona que signa, ja sigui en un document digital o en l’accés a una plataforma digital. D’aquesta manera, s’evita que altres persones es puguin fer passar pel titular de la signatura.
  • Assegura que el document signat digitalment no pugui ser modificat o alterat per tercers, de manera que per modificar-lo, són necessaris la intervenció i el coneixement del titular de la signatura.
  • Garanteix l’autenticitat de la signatura digital utilitzada, ja que dona a conèixer tant el proveïdor de confiança de la signatura qualificada, com la persona titular d’aquesta, garantint que l’autor del document és el que es correspon i no pas un tercer.

La importància d’implementar la signatura digital

La importància d’implementar la signatura digital en les operacions de l’empresa és molt important pels següents motius:

  • Millora la seguretat en l’intercanvi d’informació crítica.
  • Agilitza el tràmit, ja que no cal un desplaçament físic.
  • Atorga més rapidesa en la velocitat de processament.
  • Suposa un estalvi de costos.
  • Millora la qualitat de servei.

Qui són els proveïdors de confiança?

Les signatures digitals han de ser emeses en el nostre país per organismes o empreses autoritzades pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, com ara Camerfirma o la FNMT, entre d’altres, les quals fan els controls pertinents a l’hora d’emetre una signatura digital qualificada i d’acord amb el Reglament UE Núm. 910/2014 de la Unió Europea conegut com a Reglament eIDAS. Aquest estableix un marc legal comú per a les signatures digitals de la Unió Europea.

La Cambra agilitza la tramitació de la signatura digital

La Cambra agilitza la tramitació de la signatura digital davant d’aquest organismes, simplificant les gestions de forma ràpida i segura, i així poder obtenir una signatura en 24 hores.

Per a més informació, clica AQUÍ o truca’ns al 93 733 98 33.

 

Jordi Fortet
Tècnic de l’àmbit de gestió documental internacional
Expert en la tramitació de documents davant les Ambaixades i Consolats
Tel: 937339833
e-mail: jfortet@cambraterrassa.org
Linkedin

Close Menu