Skip to main content
La cita se celebrarà el dijous, dia 30 de maig, a la seu de l’entitat

 

L’economista Xavier Sala-i-Martín protagonitzarà la conferència inaugural de la 8a Jornada d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Terrassa

 

Terrassa, 2024 – “Les incerteses del comerç Internacional per al 2024” serà l’eix vertebrador de la 8a Jornada d’Internacionalització, que organitza la Cambra de Comerç de Terrassa. La nova edició d’aquesta cita ja consolidada tindrà lloc el 30 de maig, a la seu de la corporació terrassenca, i comptarà amb una figura excepcional: el catedràtic en Economia i assessor principal en economia del Fòrum de Davos, Xavier Sala-i-Martín. L’expert, estatunidenc d’origen català, oferirà la conferència inaugural de la Jornada, titulada “Els grans reptes”.

En aquesta exposició, que es preveu especialment atractiva i interessant per la reconeguda capacitat de Sala-i-Martín d’explicar idees complexes de manera pràctica i fàcil, l’expert farà una anàlisi orientada a les empreses catalanes i les relacions comercials internacionals, en un exercici marcat pels conflictes armats, la incertesa econòmica-financera i els desafiaments tecnològics. A la demarcació de la Cambra de Comerç de Terrassa, s’estima que hi ha unes 3.300 companyies internacionalitzades de les 35.000 instal·lades.

Taula rodona i workshop
La Jornada comptarà també amb una taula rodona d’anàlisi amb la participació del Sr. Ignasi Cusidó, director general de LAMP, el Sr. Jordi Malgosa, CEO AUXICOLOR GROUP i la Sra. Anna Bosch, owner i CEO MALLTEX. La sessió estarà moderada per la Sra. Mireia Cazador, vocal del Comitè Executiu de la Cambra. La convocatòria prosseguirà a la tarda amb el workshop “Cobertura de riscos en comerç internacional”, conduït pel responsable de Serveis de Comerç Internacional de la Cambra de Comerç de Terrassa, Sr. Daniel González.
La Jornada d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Terrassa s’ha consolidat, després de vuit edicions, com un referent per a les empreses amb vocació exportadora i els professionals del comerç internacional. Està especialment orientada a les empreses que tenen en l’exportació una de les bases importants del seu negoci.

La 8a Jornada d’Internacionalització està patrocinada per CaixaBank, Consorci de la Zona Franca i Bodegas Yzaguirre-. Hi col·labora el Digital Impulse Hub i compta amb el suport del Consell General de Cambres.

Xavier Sala-i-Martí, un conferenciant excepcional
Xavier Sala-i-Martin és economista i catedràtic d’Economia de la Columbia University a Nova York. Actualment, Xavier Sala-i-Martín també és assessor Econòmic Principal del Fòrum Econòmic Mundial de Davos i és l’autor de l’Índex de Competitivitat Global i Fiduciari de l’Agenda Global sobre Creixement Econòmic i Inclusió Social.

També és president i fundador de la Fundació UMBELE, organització, sense ànim de lucre i no governamental, dedicada a ajudar els ciutadans d’Àfrica. És investigador associat a l’Oficina Nacional d’Investigació Econòmica (NBER), Cambridge i professor visitant a la Universitat Pompeu Fabra

Entre els premis i reconeixements internacionals dels qual ha estat mereixedor Sala-i-Martín destaquen el Premi Joan Carles I , concedit bianualment pel Banc d´Espanya al millor economista d´Espanya i Amèrica Llatina ; el Premi Arrow, concedit per la International Health Economics Association al Millor Economista del Món en Economia de la Salut; el Premi Comte de Godó de Periodisme, concedit al millor article d’opinió publicat a Espanya; i els premis Lee Hixson i Lenfest, concedits pels estudiants de les universitats de Yale i Columbia respectivament, als millors professors de tota la universitat.

Més info. i inscripcions

Close Menu