Skip to main content

LA UE ACTUA CONTRA EL DUMPING DE L’ÍNDIA I TURQUIA EN LA FABRICACIÓ DE RAJOLES CERÀMIQUES

 

Cinc anys han estat els que la Comissió ha decidit que han de ser els que durin, inicialment, les sancions anti-dumping imposades a Índia i Turquia.

El dumping s’ha demostrat després d’una investigació iniciada el 2021 en les rajoles ceràmiques. Els productors de la UE s’han vist, clarament, perjudicats per les accions d’aquests dos països. La pèrdua de vendes en el mercat interior es va veure perfectament en els resultats dels darrers dos anys.

A la UE són unes 55.000 persones les que viuen de la fabricació de les rajoles ceràmiques, moltes a l’Estat espanyol. Es tracta, doncs, de poder restablir la competència lleial amb els productes originaris d’Índia i Turquia. Els drets anti-dumping imposats es mouen en unes forquilles entre el 6,7% i el 8,7% per a les rajoles ceràmiques d’Índia i entre el 4,8% i el 20,9% per a les turques. Recordem que, a part de les mesures anunciades per a les rajoles provinents d’Índia i Turquia, ja fa temps s’apliquen drets anti-dumping a les rajoles ceràmiques provinents de la Xina.

Per a més informació contactar amb:

Assessoria jurídica internacional de la Cambra de Comerç de Terrassa
ajuridica@cambraterrassa.orgdgonzalez@cambraterrassa.com

 

 

Close Menu