Skip to main content

La UE aprova la modificació del Conveni Paneuromeditarrani

 

Aquest desembre s’ha arribat a un acord per modificar el Conveni Paneuromediterrani, que defineix les relacions comercials entre els països signants. Aquest cop, 24 han estat els signants de les modificacions i nous acords.

Les noves normatives, que passaran a entrar en vigor a partir de l’1 de gener de 2025, passaran a modificar tots els acords comercials preferencials als quals fins ara havien vingut vinculant-se els 24 socis comercials del Conveni PEM, establint a partir d’aquell moment unes noves regles “més flexibles i favorables per a les empreses”, entre elles les empreses tèxtils.

Unes regles que arribaran així per potenciar la integració empresarial i industrial de tots els països paneuromediterranis amb la UE, en el que s’entén que a més servirà per acabar de destapar unes relacions comercials entre aquesta sèrie de països i de regions amb la Unió, que durant el passat any de 2022 van arribar a generar prop de set-cents mil milions d’euros, xifra que, segons les estimacions de la mateixa Comissió Europea, representa la meitat de tot el comerç preferencial de la UE.

Si vols ampliar la informació, contacta amb:

Daniel Gonzalez | dgonzalez@cambraterrasa.org

Montse Llimós |  mllimos@cambraterrassa.org

Ignasi Cuello |  icuello@cambraterrassa.org

Close Menu