Skip to main content

La trajectòria empresarial com a exemple per a nous emprenedors 

 

Ramon Talamàs i Jofresa, President de la #CambraTerrassa

Ara fa uns dies, en el marc de les instal·lacions renovades de la Cambra, vàrem celebrar els tradicionals Premis Cambra i avui vull destacar les motivacions del Premi a la Trajectòria Empresarial vinculant-ho amb l’obertura que persegueix la Cambra amb l’esmentada reforma.

Com vaig ressaltar en el meu parlament durant l’acte de lliurament al Sr. José Luis Díaz-Varela, president i fundador del Grupo Indukern a qui merescudament el Ple de la Cambra a proposta del Comitè Executiu va atorgar enguany aquesta distinció, en la nostra societat occidental, el cost de molts serveis públics que, a cops inconscientment, considerem com a drets naturals, requereix una prèvia generació de riquesa, la principal font de la qual, tinguem-ho present, és l’activitat empresarial. I, per tant, la nostra societat necessita imperiosament empresaris com els que anualment premiem, ja que gràcies a la seva empenta i capacitat de liderar equips han generat una o diverses realitats empresarials, contribuint tant al desenvolupament social aportant llocs de treball, contribucions fiscals i solucions a necessitats reals, element  aquest darrer que tota empresa també ha d’acomplir.

Però a la vegada perseguim que aquests reconeixements serveixin d’exemple  per a nous emprenedors, alguns dels quals n’agafaran la inspiració i d’aquí la nostra aposta per ajudar noves iniciatives empresarials, algunes que germinaran amb èxit, d’altres que segur que restaran a mig camí. En aquest punt vull exposar que una altra de les característiques que anem apreciant en el teixit empresarial és que tot i que continua sent cert allò, quasi bíblic, dels cicles econòmics, moltes empreses en el cicle de baixada sectorial en el qual es troben són conscients que l’activitat rebotarà, però que si no fan res en l’adaptació de la seva operativa, no seguiran l’esperada  tendència sectorial. És per aquesta circumstància que també volem, des de la Cambra, a ajudar a la vinculació de noves iniciatives amb realitats empresarials amb necessitat d’actualització i així aprofitar les fortaleses d’ambdues realitats que per si soles potser no tindran futur, però que convenientment casades podem mútuament reeixir.

Aquesta potencialitat necessita que la Cambra esdevingui una àgora empresarial i les noves instal·lacions estan pensades per ser l’embolcall d’un munt d’activitats com les que cada dia portem a terme i de moltes altres que el nou disseny i la capacitat i professionalitat del nostre equip ara ens permet en favor de l’activitat socioeconòmica de la demarcació en particular i de Catalunya en general.

Close Menu