Skip to main content

A la Cambra hi ha lloc per a tothom

 

Iolanda Pujol, Responsable d’estratègia i projecció institucional de la #CambraTerrassa

 

En aquesta societat on ens agrada tant classificar-ho tot, gairebé tothom té assignada una etiqueta. Per a la generació jove, jo soc una boomer (terme d’argot que utilitzen col·loquialment  per definir la generació que usa expressions, paraules i maneres de fer que no tenen res a veure amb les seves tendències actuals). En realitat, soc de la generació X que, com la boomer, va haver d’adaptar-se dràsticament a les noves tecnologies en una època en què la digitalització va esdevenir de sobte la condició sine qua non per integrar-se a la societat i a l’estabilitat laboral. I ho vàrem aconseguir, sí. Hem passat a ser una generació a la qual els canvis ja no ens venen de nou, i aconseguim posar-nos al dia constantment perquè estem impregnats de la cultura de l’esforç, el sacrifici i la lleialtat a l’organització, i guanyem, en definitiva, experiència i capacitat d’adaptació.

Això no és ni millor ni pitjor que el que anomenen generació Y, altrament dits mil·lennistes, o els de la generació Z, generacions que han nascut en l’era digital i que tenen una cultura absolutament global. Són generacions valentes, decidides, molt autodidactes i molt creatives. No entenen la vida sense la tecnologia. Tenen un esperit pragmàtic i innovador, els agraden els reptes i, sobretot, els canvis. Per això, no temen assumir riscos i són capaços d’engegar nous projectes amb visió de futur  i crear start-ups d’èxit sense por a equivocar-se. Són nòmades digitals, però amb preferència per treballar en un entorn compartit que els permeti relacionar-se per aprendre.

De fet, no estem tan allunyats una generació i l’altra perquè, al cap i a la fi, en un entorn laboral tots cerquem el mateix: suport, col·laboració, creure en el projecte i seguir aprenent per seguir creixent.

A la Cambra de Comerç de Terrassa hem aconseguit generar un ecosistema de coneixement global perquè tothom senti que en forma part. Amb la renovació dels nostres espais físics hem fet una forta aposta estratègica per impulsar l’emprenedoria i el creixement empresarial, en el seu ampli concepte: qualsevol intent de creació d’un nou negoci o nova empresa, així com el creixement o l’expansió d’un negoci consolidat.

I ho aconseguim.  Estem al dia de les necessitats de tot l’entorn empresarial i el nostre valor rau a aportar solucions a tots els projectes. Som una entitat que es caracteritza per estar a l’avantguarda de l’impuls a l’emprenedoria amb programes de  preacceleració, d’acceleració i de recerca de finançament. Apostem per la inserció amb programes de garantia juvenil i amb programes d’ocupació per a majors de 45 anys. Liderem la transformació digital i de les empreses amb programes de digitalització tecnològica, així com els processos d’actuacions relatius a l’eficiència energètica, la reducció de la petjada de carboni, l’economia circular i l’Agenda 2030. Som entitat de referència en la internacionalització dels negocis i en la participació de projectes internacionals, en la formació dels professionals i en el foment del creixement de directius a través de l’intercanvi de coneixement i experiència.

El nostre gran esdeveniment són els Premis Cambra, amb formats totalment innovadors i revolucionaris, que han acollit més de 800 assistents en les darreres edicions. Però també fomentem els contactes i l’intercanvi de coneixement organitzant altres activitats. Aquest segon semestre ve carregat de dates per reservar a l’agenda. Activitats, sessions informatives, tallers, webinars, afterworks, bootcamps, etcètera,  i quatre esdeveniments de referència que potencien la nostra voluntat de seguir fent créixer aquest ecosistema d’entitats, organitzacions i persones que formen part d’aquesta nova emprenedoria, entesa com un entorn global de coneixement, d’intercanvi d’experiències i de creixement.

La Jornada d’Internacionalització, el 16 de novembre, oberta a totes les empreses internacionalitzades o en procés d’internacionalització, que en la seva setena edició es focalitzarà en la transformació dels models de negoci tradicionals per aconseguir una internacionalització sostenible i rendible.

El Plató Day, el 30 de novembre, un esdeveniment exclusiu per als membres que participen o han participat en els Grups Plató, dedicats al creixement dels directius, per celebrar el desè aniversari de la seva creació.

El Digital Summit 2023, previst per la darrera setmana de novembre, una jornada oberta a tots els participants que vulguin posar-se al dia de les tendències actuals dels Business Intelligence en l’era digital.

Jornada EmpoderaT, el 14 de desembre, acte emmarcat en una setmana plena d’activitats dirigides als emprenedors i start-ups que vulguin conèixer totes les eines que l’ecosistema emprenedor posa al seu abast per créixer.

Treballem per continuar sent, amb el foment de l’intercanvi generacional com un actiu de coneixement i col·laboració, una Cambra d’avantguarda, una Cambra actualitzada, una Cambra oberta i clau per als teus projectes.

Close Menu