Skip to main content

Continuem cosint territori

 

Nacho Navarro, vicepresident segon de #CambraTerrassa

 

La darrera vegada que escrivíem en aquest fòrum en relació amb la B-40 o ronda Nord, o qualsevol dels noms que li vulguem donar, ho fèiem per denunciar els retards, els incompliments i la ingerència política que aquesta infraestructura ha patit des de la seva  concepció als anys seixanta.

Mesos més tard podem dir, per fi, que el tram Abrera–Terrassa va ser inaugurat el passat 16 de febrer, després de més de quinze anys d’execució dels sis quilòmetres que el formen.

Els qui hagin tingut ocasió d’utilitzar-lo hauran pogut comprovar com s’ha millorat la connexió del Vallès Occidental amb el Baix Llobregat, amb el consegüent estalvi de temps que ha suposat, la qual cosa redunda directament en la competitivitat de les empreses d’ambdues comarques,  en la reducció d’emissions de CO2 i en la seguretat viària dels desplaçaments de les persones i les mercaderies.

Sempre hem defensat que una via ràpida que cusi el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat serà clau per dinamitzar l’economia i el desenvolupament urbanístic i social del territori de la perifèria barcelonesa i alleugerirà l’impacte ambiental del trànsit pesant que va des de la frontera francesa fins al corredor del Mediterrani, que actualment circula per l’àrea metropolitana, i que dia rere dia col·lapsa la B-30 i l’AP-7.

Però si alguna cosa ens ha ensenyat la història d’aquesta infraestructura, és que cal anar pas a pas. Per tant, ara cal passar pantalla i centrar els esforços a aconseguir que Sabadell i Castellar del Vallès puguin gaudir de les millores que suposarà en la seva qualitat de vida la ronda Nord quan s’executi,.

Sembla que tenim al davant uns anys on l’entesa política serà propícia; l’Estat central ha manifestat reiteradament el seu compromís de sufragar les obres, els ajuntaments de Terrassa i Sabadell ja estan intentant consensuar un traçat, la Generalitat esperant aquest consens del territori per engegar la maquinària del projecte… Definitivament no podem deixar escapar l’ocasió i, com sempre, des de La Cambra continuarem treballant per fer-ho possible.

Close Menu