Skip to main content

La B-40 i la política

Nacho Navarro, vicepresident segon de #CambraTerrassa

El passat 12 de juny, el Molt Honorable Senyor President de la Generalitat va remodelar el seu Govern després dels resultats obtinguts per ERC a les municipals del 28-M.
Aquesta remodelació, que en part també va ser motivada per l’estratègia electoral de la formació de cara a les properes generals, incloïa alguna sorpresa que ningú esperava.

Em vull referir al prematur cessament de l’Honorable Senyor Conseller Juli Fernández, que va ser nomenat conseller de Territori fa només vuit mesos arran de la sortida de Junts del Govern de la Generalitat.
No cal ser analista polític per arribar a la conclusió que aquest cessament té molt a veure amb la B-40.
Efectivament, el conseller Juli Fernández sempre ha mantingut la seva oposició a la construcció de la B-40 i especialment al tram d’aquesta via que ha de servir per connectar el Baix Llobregat amb Sabadell i Castellar del Vallès. Ho va fer de forma molt bel·ligerant durant la seva etapa municipalista a Sabadell, i va mantenir aquesta posició quan va ser nomenat conseller no cedint a les pressions dels ajuntaments de Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès, de les cambres de Comerç de Terrassa i Sabadell, d’associacions empresarials com la Cecot i fins i tot del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.
Altrament, encara ha mantingut la seva oposició després que una de les condicions que li va imposar el PSC per aprovar els pressupostos al Govern d’ERC va ser executar el tram de la B-40 fins a Sabadell. I és clar, això l’ha deixat a ell, i al president, en una situació molt compromesa.

I és que a vegades, malauradament només a vegades, els polítics són esclaus de les seves paraules.
Confiem que amb el nomenament de la nova consellera de Territori, l’Honorable Senyora Ester Capella, aquesta infraestructura de vital importància per al Vallès, i en conseqüència per al país, que porta dècades de retards, incompliments i desacords, vegi per fi la llum. Si més no, des de la Cambra de Terrassa, continuarem fent tot el possible perquè així sigui.

Close Menu