Skip to main content

La Cambra t’apropa a Mèxic

Mèxic, oficialment els Estats Units Mexicans, és el tercer país d’Amèrica més gran en nombre d’habitants i el cinquè en superfície. Compta amb una població de 127 milions de persones, i compta amb oportunitats per a tots els sectors.

Cal remarcar que prop de 1.800 empreses catalanes exporten a Mèxic de forma regular.

Mèxic és una República Federal Constitucional de 31 estats situats a Amèrica del Nord i és fronterer amb els Estats Units d’Amèrica al nord i amb Guatemala i Belize al sud.

Estem davant un país obert, amb un marc legal complex i subjecte a modificacions constants que dificulten l’activitat d’exportadors i comercialitzadors, així com procediments arbitraris en algunes duanes i canvis de normativa freqüents, sobretot en els sectors tèxtil i agroalimentari.

Mèxic té un acord amb la Unió Europea des de l’any 2000. Cal remarcar també que el passat l’1 de juliol de 2020 va entrar en vigor l’acord T-MEC (tractat d’Estats Units, Mèxic i Canadà) que va reemplaçar l’antic NAFTA.

Tot i ser un país històricament dedicat a l’agricultura i a la venda de matèries primeres, ja s’ha convertit en un país manufacturer de primer nivell i fabricant de maquinària així com un mercat amb una indústria auxiliar del sector de l’automòbil.

Els principals sectors d’interès són l’energia, les telecomunicacions i les obres públiques (aeroports, ferrocarrils, etc.), tot i que encara no s’ha publicat un Pla Nacional d’Infraestructures. També hi destaquen sectors com la sanitat, el tractament de residus o l’aigua, entre d’altres.

El sector de les energies renovables també ofereix grans oportunitats per a les nostres empreses, sobretot en el sector eòlic i, més recentment, en el solar.

També són interessants per a la inversió sectors estratègics com el turisme, amb una important presència espanyola i el sector de l’automòbil i l’aeroespacial.

Presenta moltes possibilitats per a les nostres empreses

Així, ens trobem davant un país que presenta moltes possibilitats per a les nostres empreses. I per aquest motiu, estem preparant la primera missió comercial presencial per acostar-nos a aquest país i conèixer- aquestes oportunitats de primera mà.

Consulta’ns si hi ha oportunitats del teu sector i vine amb nosaltres!

Montse Llimós
Àmbit de Promoció internacional de la Cambra
Experta en estratègia d’entrada a mercats internacionals
Tel: 937339833
e-mail: mllimos@cambraterrassa.org
Linkedin

Close Menu