Skip to main content

La cadena d’aprovisionament i la cerca de nous proveïdors

La crisi que pateix en aquests moments el comerç mundial està obligant les empreses a replantejar les seves cadenes de subministrament per evitar la manca d’aprovisionament i reduir la dependència dels mercats llunyans.

El col·lapse del trànsit marítim i la pujada del 325% del preu dels nòlits de contenidors ha provocat que algunes companyies cerquin vies alternatives, com ara allargar els terminis de compra per a fer front a la demanda o escurçant les cadenes de subministrament, entre d’altres.

Diversificar el ventall de proveïdors pot ser un factor clau

Diversificar el ventall de proveïdors pot ser un factor clau de creixement per a l’empresa, de la mateixa manera que ho és diversificar el ventall de clients. La crisi canviarà la manera d’operar per part de les empreses, fet que provocarà que, en alguns casos, acumulin més inventari per poder proveir als seus clients a temps o diversifiquin relacions amb proveïdors addicionals com a protecció contra les eventualitats.

Apostar per l’estratègia de diversificar proveïdors requereix un bon assessorament previ. L’estratègia de compra és tan o més important que l’estratègia de venda. Cal analitzar quin és el mercat que ens pot proveir el nostre producte i trobar el proveïdor més adequat per a la nostra operativa.

La Cambra compta amb una llarga trajectòria en estratègies d’internacionalització

La Cambra compta amb una llarga trajectòria en estratègies d’internacionalització. L’anàlisi dels mercats més adients i l’àmplia experiència en la cerca de contactes ens posiciona com entitat de referència per a la internacionalització de les empreses.

Sol·licita’ns informació i t’explicarem com adaptarem el servei a les teves necessitats.

 

Iolanda Pujol
Responsable de l’àmbit de Comerç internacional de la Cambra de Comerç de Terrassa
Tel: 937339833
e-mail: ipujol@cambraterrassa.org
LinkedIn

Close Menu