Skip to main content
Què són “La Trama” i el Programa de Garantia Juvenil?

La formació és una eina de desenvolupament personal i professional. Formar-nos ens donarà les eines necessàries per a créixer i desenvolupar-nos. A través d’aquesta, obtindrem l’oportunitat d’actualitzar i ampliar els nostres coneixements i competències, així com de ser més resolutius davant determinades situacions laborals o del nostre dia a dia.

El projecte “La Trama”, nova cafeteria de Prodis

La formació també pot esdevenir una eina de transformació social. Un cas d’èxit que il·lustra com la formació per als joves pot repercutir, no només a ells mateixos, sinó que també, al conjunt de la societat, el trobem en el projecte “La Trama”; cafeteria oberta per a Prodis al Mercat de la Independència de Terrassa a mitjans del passat mes de novembre. Tots/es els/les integrants d’aquesta nova cafeteria s’han estat formant en el Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil (PICE) dissenyat per la Cambra de Terrassa. Concretament, a la formació específica d’Auxiliar de Cambrer/a. Aquest curs, va finalitzar amb la realització d’una visita al Celler de Can Roca per part dels alumnes, el passat 26 de novembre.

Prodis-latrama-garantia-juvenil-cambra-terrassa-jovesFont fotografia: Prodis

 

Durant el període de “pràctiques”, “La Trama” va estar funcionant amb el sistema de taquilla inversa fins a ser inaugurada oficialment, el passat dia 3 de desembre -dia internacional de les persones amb discapacitat-. Es tracta del primer establiment hostaler de Terrassa que ofereix un servei conduït per persones amb discapacitat.

Aquest projecte reflecteix el principal objectiu del programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa: la integració laboral i social dels joves. Podeu consultar més informació d’aquest projecte a: www.prodis.cat

latrama-prodis-garantia-juvenil-terrassa

Què és el Programa de Garantia Juvenil (PICE) de la Cambra de Terrassa?

Garantia Juvenil és un programa a través del qual la Cambra de Terrassa ofereix orientació i formació gratuïta als joves. Aquest projecte forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) que s’integra en el conjunt d’accions del Sistema de Garantia Juvenil promogut pel Ministeri de Treball i Seguretat Social i cofinançat pel Fons Social Europeu.

El PICE és un programa dissenyat perquè els joves participants d’entre 16 i 29 anys puguin millorar el seu perfil professional i augmentar, d’aquesta manera, les oportunitats d’inserció laboral i/o educativa. En ell poden participar tant els joves sense estudis, ni experiència laboral, com aquells que tenen titulació i experiència, però no tenen feina.

Font fotografia: Prodis

 

A través del Programa de Garantia Juvenil, la Cambra de Terrassa realitza itineraris de formació especialitzada, dissenyats a mida dels joves i de les empreses. Prèviament a la formació, establim entrevistes d’orientació individuals amb tots els/les joves participants i detecta, de primera mà, quines necessitats formatives necessiten. Durant tot aquest període, la Cambra acompanya al jove amb un tutor que li dóna suport per tal de poder arribar als seus objectius formatius i d’inserció laboral.

El Programa de Garantia Juvenil, també té avantatges per a les empreses?

Les empreses que hi participin s’adheriran a un programa d’ocupació juvenil de qualitat per la contractació de joves. El programa contempla l’existència d’una borsa de treball i la possibilitat d’accedir a ajudes econòmiques per a la contractació d’aquests joves.

Tant si ets un jove com una empresa i estàs interessat en el Programa de Garantia Juvenil (PICE) de la Cambra de Terrassa, no dubtis en contactar-nos!

 

pice@cambraterrassa.org

www.garantiajuvenil.cat

Close Menu