Skip to main content
Finançat amb Fons Socials Europeus, s’orienta a projectes d’empreses de recent creació amb models de negoci innovadors

 

L’acceleradora equity free de la Cambra de Comerç de Terrassa atrau l’emprenedoria del MWC24 

 

La flexibilitat d’adequar-se a cada projecte, l’aspecte més valorat del programa per a start-ups de la corporació terrassenca

 

La Cambra de Comerç de Terrassa s’acomiada amb un balanç força positiu del seu pas pel 4YFN del Mobile World Congress (MWC), que ahir, 29 de febrer, tancava les portes a Fira Gran Via. Prop de 150 emprenedors i emprenedores, i start-ups s’interessaven pel programa propi d’acceleració per a models de negoci innovadors, “Impulsa Startup”, que presentava la corporació en aquest important aparador. Un programa, finançat amb Fons Social Europeu i coordinat per Cámara de España, que suposa, per a la Cambra de Comerç de Terrassa, l’ampliació de la preacceleració a l’acceleració de projectes empresarials.

L’aspecte més valorat de l’acceleradora de la Cambra de Comerç de Terrassa per part dels professionals ha estat  “l’acceleració flexible i la capacitat d’adaptació a les necessitats de cada projecte que ofereix programa Impulsa Startup”, explica Anna Pajarón, cap de Projectes Internacionals i Emprenedoria de la Cambra de Comerç de Terrassa. Pel que fa al perfil dels professionals, la responsable detalla que “han estat, d’una banda, emprenedors i emprenedores amb models de negoci innovadors o de base tecnològica, amb prototips validats, però que encara no han sortit al mercat, i, d’altra, start-ups constituïdes com a empresa en els darrers cinc anys, d’acord amb els perfils requerits per optar al programa d’acceleració”.

Anna Pajarón afegeix també que “el 4YFN del MWC és el punt de trobada de les start-ups de Catalunya, i també d’àmbit estatal i internacional. La trobada de tot l’ecosistema de suport als nous emprenedors i start-ups és sempre una experiència enriquidora i d’intercanvi d’idees d’on sorgeixen sinergies i noves col·laboracions”.

Amb segell propi

La Cambra de Comerç de Terrassa fa un pas endavant en l’àmbit de l’emprenedoria 360º amb aquesta acceleradora, en modalitat equity free, per a emprenedors/res amb models de negoci innovadors.  “Ampliem de  preacceleració a l’acceleració de projectes empresarials i ho fem amb una proposta pròpia de la Cambra de Comerç de Terrassa i, gràcies als Fons Socials Europeus, el cost per als emprenedors i emprenedores està subvencionat al cent per cent”, explica Anna Pajarón.

En el programa “Impulsa  Startup” poden participar fins a un total de 15 empreses emergents que tindran a la seva disposició l’ecosistema empresarial de la Cambra de Comerç de Terrassa. “Ja tenim diversos projectes en marxa que han fet prèviament la preacceleració amb nosaltres”, explica Anna Pajarón. “Cada projecte disposarà d’unes mentories i un  itinerari a mida. A més, cal fer valdre que aquesta acceleradora compta amb la comunitat empresarial de la Cambra de Terrassa  – business community –  així com el nostre propi hub de coneixement, que inclou l’acompanyament en la internacionalització, entre altres”.

Entre els aspectes més atractius de l’acceleradora de la Cambra de Comerç de Terrassa destaquen les mentories específiques a càrrec d’empresariat i inversors, especialitzats per a cada sector empresarial, i  la ronda de finançament. “Cal destacar els tutors camerals que guien les start-ups en tot el procés”, incideix Anna Pajarón. “Impulsa Startup” és un programa que, gràcies a l’ecosistema empresarial i de coneixement de l’entitat terrassenca, porta el segell de la Cambra de Comerç de Terrassa amb la coordinació de la Cámara de España.

El programa acabarà el dia 31 de desembre. Amb tot, la cap d’Emprenedoria explica que “cada start-up pot anar al seu ritme durant tot el procés”.  També a finals d’any, se celebrarà un “Demo Day” amb tots els projectes participants en el programa que seran valorats per un jurat on el projecte guanyador rebrà un premi de 6.000 euros.

Més informació

Close Menu