Skip to main content
L’emprenedoria 360º, aposta estratègica i diferencial de la corporació

 

La Cambra de Comerç de Terrassa presentarà en el  MWC el primer programa propi d’acceleració empresarial “Impulsa Startup”

 

Finançat amb Fons Socials Europeus, s’orienta a projectes d’empreses de recent creació amb models de negoci innovadors

                                                                                                        

Terrassa, febrer 2024 – La Cambra de Comerç de Terrassa serà present, una edició més, en el  Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del  26 al 29 de febrer a Fira Barcelona Gran Via. L’entitat terrassenca aprofitarà aquest important aparador per presentar un programa propi d’acceleració per a models de negoci innovadors, “Impulsa Startup”. Amb aquest programa, finançat amb Fons Socials Europeus, la Cambra de Comerç de Terrassa fa un salt de la preacceleració a l’acceleració de projectes emprenedors en el que hi poden participar fins a 15 empreses de recent creació amb una trajectòria de menys de cinc anys o nous emprenedors/res en fase idea amb un prototip validat. La corporació terrassenca participarà en el MWC en l’estand de la Cámara de España, al Hall 8.1 – 4YFN.

La Cambra de Comerç de Terrassa continua avançant en la seva aposta estratègica i diferencial d’impuls a l’emprenedoria amb una perspectiva global de 360º. I, ara, fa un nou pas amb un programa propi d’acceleradora d’empreses de recent creació, en modalitat equity free, per a emprenedors/res amb models de negoci innovadors. El programa, finançat amb fons socials europeus, es presentarà en el MWC, al 4YFN, un aparador únic que ja ha servit en anteriors edicions a l’entitat terrassenca per llançar propostes d’impuls a la digitalització i la innovació. “Impulsa Startup” és un programa que dona continuïtat a les actuacions en matèria d’emprenedoria que ja es desenvolupen a la Cambra de Comerç de Terrassa.

“Ampliem de  preacceleració a l’acceleració de projectes empresarials i ho fem amb una proposta pròpia de la Cambra de Comerç de Terrassa i, gràcies als fons socials europeus, el cost per als emprenedors i emprenedores està subvencionat al cent per cent”, explica Anna Pajarón, cap de Projectes Internacionals i Emprenedoria de la Cambra de Comerç de Terrassa. També recorda que “impulsem un model d’emprenedoria 360º. Això vol dir que el nostre acompanyament va des de la idea fins a la seva posada en marxa al mercat”.

Amb segell propi

En el programa “Impulsa  Startup” poden participar fins a un total de 15 empreses emergents que tindran a la seva disposició l’ecosistema empresarial de la Cambra de Comerç de Terrassa. “Ja tenim diversos projectes en marxa que han fet prèviament la preacceleració amb nosaltres”, explica Anna Pajarón. “Cada projecte disposarà d’unes mentories i un  itinerari a mida. A més, cal fer valdre que aquesta acceleradora compta amb la comunitat empresarial de la Cambra de Terrassa  – business community –  així com el nostre propi hub de coneixement, que inclou l’acompanyament en la internacionalització, entre altres”.

Entre els aspectes més atractius i valorats pels emprenedors i les emprenedores destaquen les mentories específiques a càrrec d’empresariat i inversors, especialitzats per a cada sector empresarial, i  la ronda de finançament. “Cal destacar els tutors camerals que guien les start-ups en tot el procés”, incideix Anna Pajarón. “Impulsa Startup” és un programa que, gràcies a l’ecosistema empresarial i de coneixement de l’entitat terrassenca, porta el segell de la Cambra de Comerç de Terrassa amb la coordinació de la Cámara de España.

El programa acabarà el dia 31 de desembre. Amb tot, la cap d’Emprenedoria explica que “cada start-up pot anar al seu ritme durant tot el procés”.  També a finals d’any, se celebrarà un “Demo Day” amb tots els projectes participants en el programa que seran valorats per un jurat on el projecte guanyador rebrà un premi de 6.000 euros.

Aposta per l’Emprenedoria

Des de la Cambra de Comerç de Terrassa es recorda que “en aquests moments, qualsevol projecte o iniciativa emprenedora a la demarcació territorial pot trobar el suport necessari: des de la idea i la constitució de l’empresa, fins al seu creixement. Es fomenta l’emprenedoria oferint suport de 360º que permet obrir el ventall d’actuació a qualsevol col·lectiu i persona que pugui emprendre”. Així doncs, els serveis d’acompanyament de l’entitat en matèria d’emprenedoria recorren tot el procés: la idea (definició del model de negoci, test al mercat, etc.), el Business Plan ( pla econòmic, certificat de viabilitat, etc.), la posada en marxa (constitució SL, autònoms, etc.), i el finançament (microcrèdit, inversors, etc.).

Cal recordar, que durant l’any 2023, la corporació terrassenca ha impulsat 430 idees i projectes emprenedors amb els programes de preacceleració i acceleració EmpoderaT, Impulsa Digital, SPINTeams, Erasmus for Young Entrepreneurs. La  corporació terrassenca és una de les cambres catalanes amb una major focalització i especialització en el foment de la nova emprenedoria. “Ampliar el ventall de suports als nous emprenedors i les start-ups és una aposta estratègica i diferencial de l’entitat”. 

Més informació

 

Close Menu