Skip to main content

Aquests recursos formatius innovadors i gratuïts estan a l’abast dels centres d’FP i de les empreses

 

La Cambra de Comerç de Terrassa desenvolupa nous materials formatius online de referència en emprenedoria i digitalització
a través de programes europeus

 

Terrassa, 28 desembre 2023 – La Cambra de Comerç de Terrassa ha desenvolupat, en el període 2021 – 2023, en el marc dels projectes europeus E4NEETs, i DIGIS, materials formatius per a fomentar l’emprenedoria dels joves i l’emprenedoria d’impacte, i la programació de Drons i de Realitat virtual respectivament.

Amb aquests projectes, cofinançats pel programa Erasmus + i que ara conclouen, la corporació terrassenca ha incorporat nous materials formatius a la seva oferta formativa tant en matèria de digitalització com d’emprenedoria.

El desenvolupament de E4NEETs i DIGIS  ha fet possible que la Cambra de Comerç de Terrassa posi en marxa formacions d’emprenedoria d’impacte, la programació de Drons i la programació de Realitat Virtual. A més, aquests materials formatius estan a l’abast dels centres d’FP i de les empreses, recursos formatius innovadors, de manera gratuïta.

Drons i realitat virtual, dues àrees de ràpid creixement
Aquests dos cursos formatius disponibles la Digis Learning Platform https://digisplatform.eu/  s’espera que contribueixin, d’una manera rellevant, a crear nous negocis i llocs de treball. Així mateix, amb el projecte DIGIS s’ha fomentat la capacitat dels centres d’FP per adaptar-se millor a la transformació digital adaptant la formació en TIC amb les necessitats del mercat laboral.

El projecte E4NEETs
El gener del 2021 s’iniciava el projecte E4NEETs, un programa de formació de formadors de joves per a sensibilitzar-los cap a l’emprenedoria. Es podria resumir dient que E4NEETs és un projecte per a fomentar l’emprenedoria dels joves i l’emprenedoria d’impacte. En el decurs de tres anys d’activitat, el projecte ha permès a la Cambra i als seus socis europeus, el desenvolupament i el testeig de materials formatius sobre l’emprenedoria d’impacte adreçats a formadors, professors i orientadors de joves. A més,  s’han dut a terme unes campanyes de sensibilització cap a l’emprenedoria d’impacte entre professorat i joves.
Els materials formatius es troben a https://www.cambraterrassa.org/projectes-internacionals-e4neets/  i es poden descarregar tant en versió presentació tant com material pel professor/formador. També es poden trobar testimonis d’alumnes i d’orientadors sobre l’emprenedoria i l’emprenedoria d’impacte.

E4NEETs un projecte europeu que i està integrat per quatre socis de tres països:

GROUPE SOS Pulse (França), AGENCEE FRANÇAISE POUR DES VILLES ET TERRITOIRES MEDITERRANEENS DURABLES (França), BEOGRADSKA OTVORENA SKOLA (Sèrbia). NACIONALEN MLADINSKI SOVET NA MAKEDONIJA (Macedònia del Nord) i la Cambra de Terrassa. El projecte també ha comptat amb la participació en les seves activitats, dels membres de la xarxa Orienta i el Consell de l’FP de Terrassa.

Digis: Un projecte europeu que integra 11 socis de 5 països diferents 

El projecte DIGIS s’emmarca dins del programa Erasmus + i ha tingut una vigència de tres anys. Va iniciar la seva trajectòria el gener de 2021. Aquesta iniciativa europea està integrada per onze socis, entre ells la Cambra de Terrassa, de cinc països diferents (Espanya, Lituània,

Eslovàquia, Àustria i Txèquia): Czech Chamber of Commerce, The Latvian Chamber of Commerce and Industry (Latvia), Tehnologicke Centrum Akademie Ved Ceske Republiky, Czech VR Agency, s.r.o., Robodrone Industries s.r.o., European Center of Entrepreneurship Competence & Excellence, Smichovska Stredni Prumslova Skola, Slivenska Obchodna A Priemyselna Komora, Spojena skola i, com a partner d’Espanya, hi participen Àgora Sant Cugat i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa.

El projecte va comptar amb una formació de programació de Drons i de Realitat Virtual que es va realitzar el passat mes d’abril al Parc Audiovisual de Catalunya.

 

Close Menu