Skip to main content

La Cambra s’obre a l’art amb una cinquantena d’obres del col·lectiu Urban Sketchers

La Cambra de Comerç de Terrassa acull l’exposició
“Arquitectures de Terrassa. La mirada dels dibuixants de carrer”,
fins al 10 de juny

Terrassa, 31 de maig 2023 – Fins al 10 de juny, es pot visitar a la sala d’exposicions de la Cambra de Comerç la mostra “Arquitectures de Terrassa. La mirada dels dibuixants de carrer”, amb una cinquantena d’obres del col·lectiu Urban Sketchers. Aquesta exposició ha estat preparada pels mateixos organitzadors de la jornada anual “Terrassa Dibuixa”, un esdeveniment cultural entorn un edifici de la ciutat que, dissabte passat, dia 27 de maig, omplia la Cambra de Terrassa amb els artistes d’aquest col·lectiu i amb diferents activitats. Els dibuixants van captar les vistes de la ciutat des del mateix edifici de la  Cambra, així com l’arquitectura de l’edifici.

Entre els motius de les obres que s’exposen a la Cambra de Terrassa, destaca la presència dels edificis del prolífic arquitecte Lluís Muncunill. Tampoc no hi falten dibuixos inspirats en les construccions de Coll i Barcardí, com el Parc de Desinfecció, i altres icònics racons arquitectònics de la ciutat com l’Estació del Nord i les tan característiques xemeneies terrassenques llegat del seu passat fabril. Les obres també capten altres realitats de la ciutat. És el cas de l’habitatge de Josep Cirera, al barri del Segle XX, assassinat pels nazis l’any 1941. La mostra, d’entrada gratuïta, es pot visitar fins al 10 de juny de dilluns a divendres de 16.00 h a 19.00 h.

“Terrassa Dibuixa”, torna a la Cambra
La Cambra de Comerç de Terrassa acollia el dissabte 27 de maig, per segona vegada l’esdeveniment artístics i cultural “Terrassa Dibuixa” del col·lectiu Urban Sketchers i organitzat per Amics de les Arts i JJMM. La cita va comptar amb la master class del reconegut il·lustrador madrileny Jorge Arranz, titulada “La línea es la esencia de todo dibujo”. Un altre dels moments significatius de la jornada va estar el “Dibujazz”, una dibuixada al ritme de l’actuació musical del grup “The Heeks”. Els artistes, a més, van gaudir de les vistes des de l’edifici de la Cambra de Terrassa per captar l’essència del lloc amb els seus traços ràpids.  Aquesta és la segona ocasió que la Cambra de Terrassa acull aquesta experiència creativa de dibuix en grup inspirada en el patrimoni urbà. La primera trobada, celebrada l’any 2021, va aprofundir en els diaris gràfics.

El col.lectiu Urban Sketchers persegueix captar amb el dibuix el patrimoni tal com és en el moment de ser plasmat i entès com una manera contribuir a la seva preservació. Per sumar-se al col·lectiu no cal tenir una formació especialitzada, només compartir els valors d’aquest moviment. Així doncs, entre els preceptes d’Urban Sketchers està el de dibuixar in situ, a cobert o a l’aire lliure “capturant directament allò que observem” i cercant “la fidelitat de les escenes que presencien”. L’ajuda mútua, el dibuix en grup i compartir les creacions a Internet són també elements inherents i fundacionals del moviment Sketchers (esbossos).

Autor: Martí Viladomat

 

Close Menu