Skip to main content


En un acte presidit pel Secretari d’Empresa i Competitivitat
de la Generalitat de Catalunya

 

Constituït el nou Ple de la Cambra de Comerç de Terrassa per al mandat 2023 – 2027

 

Els dotze membres del Comitè Executiu, presidit per Ramon Talamàs, han pres possessió dels seus càrrecs

 

Terrassa, 2 de novembre 2023 – Avui, dijous dia 2 novembre, s’ha celebrat a la seu de la corporació terrassenca la constitució formal del nou Ple de la Cambra de Comerç de Terrassa, i l’elecció i presa de possessió dels dotze membres integrants del seu Comitè Executiu. L’acte ha estat presidit pel Sr. Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball de la la Generalitat, titular de l’òrgan tutelar de les cambres i president de la Junta Electoral Central. El Comitè Executiu proposat i presidit pel Sr. Ramon Talamàs ha comptat amb 40 vots favorables, dos en blanc i un vot nul. Amb aquesta sessió finalitza el procés de renovació dels òrgans de govern de la corporació terrassenca per al mandat 2023 – 2027.

Albert Castellanos s’ha referit durant la seva intervenció al tancament de l’acte a la Llei de Cambres indicant que “no hem superat encara la quota cameral suprimida l’any 2010” i ha afegit “ la Llei no està aprovada, però està al Parlament i amb un alt grau de consens. Cal fer que la nova norma sigui un instrument al servei de les cambres i no d’estratègies partidistes, i que garanteixi una nova etapa al si d’aquestes corporacions”. Castellanos també ha apel·lat a la importància i pes que ha d’adquirir la demarcació de la Cambra de Comerç de Terrassa i el Vallès Occidental en la reindustrialització de la nova economia, ara mateix encara molt concentrada e Barcelona.

A l’acte de constitució del Ple, han assistit, entre altres personalitats i equips camerals, el Sr. Jaume Fàbrega, president del Consell General de les Cambres de Catalunya (CGCC) president de la Cambra de Girona, la Sra. Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, i la Sra. Sílvia Gratacós, presidenta de la Cambra de Manresa.

 

Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Terrassa 2023 – 2027

 • President

Sr. Ramon Talamàs i Jofresa   

(Coordinació general, Relacions Institucionals i amb el Teixit Socioeconòmic).

 • Vicepresident 1r.

 Sr. Emili Pablos Prunera. AZBIL TELSTAR TECHNOLOGIES SLU

(Coordinació Òrgans de Govern, també amb l’Òrgan Tutelar, SG, CGCC, Relacions Institucionals, Equip Humà i talent intern).  

 • Vicepresident 2n.

Sr. Nacho Navarro Villanueva. HORMICON SA

(Relacions AAPP; Infraestructures i Sector construcció – immobiliari).

 • Vicepresident 3r

Sr. Jordi Rodríguez Ripollès. LEITAT

(Emprenedoria, projectes internacionals, ecosistema universitari i FP).

 • Tresorer

Sr. Paco Hoya Muñoz. HOYA MUÑOZ CORREDURIA DE SEGUROS SL 

(Perspectiva econòmica financera de la Cambra)

Vocals:

 • Sr. Oriol Casamitjana Marcet. S. CASAMITJANA S.L.

   (Comerç i Serveis).

 • Sra. Mireia Cazador Casas. FOLGAROLAS TEXTIL SA

   (Indústria, logística i internacionalització).

 • Sra. Montse Clemente Alcázar. MOTOS BORDOY S.A.

(Màrqueting i Comunicació).

 • Sra. Marta Galí Reyes. PROQUIMAC PFC SA

(Talent i Formació).

 • Sr.Jaume Gázquez Moya. SERAFÍ INDÚSTRIA GRÀFICA PUBLICITÀRIA SA

(Cambra B&W Àgora Empresarial).

 • Sr. Joaquim López Vila. BIDONS EGARA S.A.

(Sostenibilitat).

 • Sr. Andrés Torregrosa Mejias. ADVANCED ALGORITHMS SL

(Digitalització)

El Ple de la Cambra de Comerç de Terrassa està  format per un total de 45 membres. Del total d’empreses representades al Ple de la Cambra, 35 han estat designades per sufragi dels electors i electores en les votacions celebrades del 15 al 20 de setembre. Altres cinc membres amb representació al Ple corresponen als representants proposats per l’organització empresarial CECOT i cinc membres més són els representants d’empreses de major aportació voluntària. ( Més informació )

Ramon Talamàs i Jofresa, revalidat com a president

El Sr. Ramón Talamàs i Jofresa ha pres possessió avui de la presidència de la Cambra de Comerç Terrassa, càrrec que revalida per segon cop consecutiu, per al mandat 2023-2027.

Ramon Talamàs és llicenciat en Econòmiques (UAB), Censor Jurat de Comptes, diplomat en direcció comercial per ESADE, PADE per l’IESE i està cursant els últims crèdits de la llicenciatura de Ciències Socials a la UOC. Professionalment, va iniciar-se com a comptable en l’empresa tèxtil familiar TEXBA S.L. i seguidament durant tres anys com apoderat al BANC SABADELL.

Amb trenta-dos anys es va incorporar a CIRSA, grup del qual va ser-ne conseller delegat als cinc primers anys de la dècada dels noranta. Posteriorment i durant dos anys va ocupar la direcció general de FIGUERAS INTERNATIONAL SEATING, per passar els següents dos anys a desenvolupar diverses i variades activitats empresarials i professionals. L’any 1998 es va fer càrrec de la direcció de LA SIRENA com a conseller delegat fins a l’any 2006, en el qual va passar a dirigir ATRIAN BAKERS L’any 2010 es va incorporar a AUDENS FOOD com a director general i finalment durant els anys 2020 i 2021 va tornar a dirigir la mencionada ATRIAN BAKERS, com a conseller delegat.

Aquesta dilatada i variada trajectòria professional l’ha compaginada amb activitats empresarials com a soci, no gestor, d’algunes companyies i conseller d’altres, com AVALIS DE CATALUNYA. També ha ocupat càrrecs directius en clubs esportius, a la Federació Espanyola de Hockey, així com al Banc dels Aliments de Barcelona, del qual va ser-ne sotsdirector voluntari del 2017 fins a l’any 2020.

Des de juny del 2019 presideix la Cambra de Comerç de Terrassa i enguany, també com a representant de XAVAL MUSEUMS S.A., empresa de la seva família,  presentava la seva candidatura per revalidar-se en el càrrec.

Eixos per al nou mandat

El Sr, Ramon Talamàs ha exposat avui, en les seves intervencions en la sessió constituent, els principals eixos per als pròxims quatre anys al capdavant del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Terrassa  “en pro de tot l’entramat socioeconòmic al qual ens devem”.  En aquest sentit, Talamàs ha recordat el pes econòmic de l’àmbit territorial de la corporació terrassenca: “en conjunt comptem amb un cens de 34.700 NIFs, que generen el 6,4% del VAB català, amb un 6,8% de l’ocupació que treballa en el 5,3% dels establiments que de tota mena tenim a Catalunya. El seu pes ponderat ens situa en la 3a cambra catalana”.

En la seva primera exposició per a la petició del vot, Talamàs ha fet repàs a fites assolides en el mandat anterior com la remodelació de l’edifici de la Cambra de Comerç de Terrassa, indicant que “la revitalització de l’activitat cameral que s’ha portat a terme la vàrem basar en una estratègia inicial d’inversió de 300.000 € de recursos propis”.  I ha incidit especialment en “l’encara pendent Llei de Cambres, amb el necessari finançament de les nostres activitats públiques (…)Per saber a què atendre’ns, requerirem la urgent tramitació parlamentària de la Llei de Cambres amb la concreció del finançament degut”

En l’àmbit de les activitats públiques, Talamàs ha fet menció “a la dedicació al Pacte Nacional per a la Indústria, a trobades sobre sostenibilitat i residus industrials, Congrés de Territori, Turisme i Transició energètica; participació en el projecte FabLab per la implantació a Catalunya, i no precisament a la nostra demarcació, d’una planta de fabricació de microxips, i així un llarg etc., a les quals ens hi hem implicat com a cambra líder de la Comissió d’Economia Circular, Indústria i Competitivitat del CGCC. Tot aquest esforç i les seves contrapartides econòmiques han anat al 100% com a despesa en el nostre compte d’explotació”.

En la seva segona intervenció, un cop efectuades les votacions i en ser reelegit com a president, Talamàs s’ha adreçat al Comitè Executiu: “Al marge de les qualitats lligades a les vostres activitats professionals, per cert  diverses i algunes volgudament novadores, la principal característica que vaig cercar quan us vaig demanar formar part de la candidatura de “La teva cambra” va ser la vostra objectivitat, capacitat de raonament i de crítica positiva. Lògicament, em refereixo als trenta-sis membres sorgits de les eleccions i aportacions voluntàries, membres del CEX inclosos, i per coneixement en alguns casos i en referències en altres, em consta que aquestes característiques estan presents amb les cinc persones designades per CECOT i elegides posteriorment. També els quatre representants de la candidatura d’Eines de País són empreses ja membres de l’anterior plenari i, per tant, amb un valuós coneixement de l’activitat cameral”.

Close Menu