Skip to main content

268 emprenedors han passat pel programa EmpoderaT
de la Cambra de Comerç de Terrassa durant el 2023

 

El suport a l’emprenedoria, aposta estratègica
clau de l’entitat en aquest exercici

 

Terrassa, 21 de desembre’23 – La Cambra de Comerç de Terrassa, a través del programa EmpoderaT, finançat pels Fons Europeus Fundació INCYDE, ha donat suport a 268 emprenedors i emprenedores en el decurs de l’any 2023. A través d’aquest programa, la corporació terrassenca ha donat cobertura en l’assessorament a més de 50 nous projectes, ha realitzat un total de 100 orientacions individuals i ha portat a terme tallers d’ideació i sensibilització i formació modular cap a l’emprenedoria per a 213 participants.

A més, d’aquest programa han esdevingut projectes amb continuïtat, com la primera edició del Summer Entrepreneurship Bootcamp EmpoderaT sota el lema “La gent jove canvia el món”. Aquí una vintena de joves es van iniciar en la dinàmica de l’emprenedoria a través del treball en equip, el lideratge, i aprenent a delegar, parlar en públic o dissenyar un business plan, entre altres habilitats. Un altre projecte que se n’ha derivat ha estat el grup Partners Corner on CEO’s, fundadors i socis de start-ups i empreses de recent creació poden compartir coneixement i créixer a través del suport mutu i l’intercanvi d’experiències.

També en el marc del programa la Cambra ha organitzat la Jornada EmpoderaT, amb el patrocini de CaixaBank i sota el títol The Future Makers’ Forum dirigit a emprenedors, start-ups i inversors i on els assistents han tingut l’oportunitat d’establir connexions entre persones emprenedores que han aconseguit un projecte d’èxit i establir contactes professionals profitosos.

Des de la Cambra de Comerç de Terrassa es recorda que “en aquests moments, qualsevol projecte o iniciativa emprenedora a la demarcació territorial pot trobar el suport necessari: des de la idea i la constitució de l’empresa, fins al seu creixement. Es fomenta l’emprenedoria oferint suport de 360 graus que permet obrir el ventall d’actuació a qualsevol col·lectiu i persona que pugui emprendre”.

En aquest sentit, cal recordar que la corporació terrassenca és una de les cambres catalanes amb una major focalització i especialització en el foment de la nova emprenedoria. “Ampliar el ventall de suports als nous emprenedors i les start-ups és una aposta estratègica i diferencial de l’entitat”.  La Cambra de Comerç de Terrassa ofereix, a més del  prograna EmpoderaT, el programa d’acceleració per a start-ups (Impulsa Digital) i disposa d’un Coworking Digital.

EmpoderaT, un servei complet

El programa EmpoderaT, que preveu accions com la formació especialitzada, tallers de sensibilització cap a l’emprenedoria, mentories personalitzades gratuïtes i l’acompanyament en el finançament, ofereix un servei complet, creant espais i accions per a compartir experiències i hi poden participar persones de totes les edats amb un projecte emprenedor, siguin estudiants, persones aturades o treballadors/es en actiu”, expliquen els responsables del servei de la Cambra de Comerç de Terrassa.

Durant les sessions s’ensenya a minimitzar el risc i s’ajuda a eliminar barreres de tipus individual, econòmic, social, per a la transformació de les idees en projectes empresarials reals i sostenibles en el temps. Aquest programa innovador combina activitats grupals i individuals en un itinerari flexible i personalitzat, generat per l’acompanyament personal, per afavorir l’autoocupació i l’ocupabilitat dels participants. El seu propòsit és identificar oportunitats de negoci o idees emprenedores i ajudar-les a convertir-se en una empresa dinàmica, mentre s’eliminen barreres com la por o el fracàs.

La Cambra de Comerç de Terrassa fomenta l’actitud emprenedora en tot el seu ampli recorregut. Des de la idea, la creació del projecte, fins a la consolidació d’una empresa. El seu propòsit és impulsar el teixit socioeconòmic de la seva demarcació, i per això, compta amb diversos programes de suport tant per a l’emprenedor com per a l’empresa consolidada fomentant les relacions empresarials i l’intercanvi de coneixement com a palanca de creixement.

Close Menu