Skip to main content

El Bootcamp terrassenc, una proposta totalment nova en l’àmbit cameral català

 

Una vintena de joves s’inscriuen en el primer

Summer Bootcamp de competències emprenedores
de la Cambra de Comerç de Terrassa

 

Una setmana intensiva per aprendre a emprendre que es perllongarà fins al pròxim divendres

 

Terrassa, 11 de juliol 2023 – Ahir, dilluns, arrencava la primera edició del “Summer Entrepreneurship Bootcamp 2023 – EmpoderaT”, en competències emprenedores per a joves, organitzat per la Cambra de Comerç de Terrassa. Un total de 20 nois i noies que hi participen aprendran a treballar en equip, a liderar, a delegar, a parlar en públic o a dissenyar un business plan, entre altres habilitats. Amb aquest programa, la corporació fa una nova passa endavant en el foment de la nova emprenedoria, i per fer de la cultura emprenedora una visió accessible a tothom. El Summer Bootcamp pensat per a joves menors de 30 anys se celebra a les instal·lacions de la Cambra Business & Working, fins divendres 14 de juliol, de  9 del matí a 6 de la tarda. Tot i que el gruix dels joves és de Terrassa, el programa ha atret també participants d’altres localitats de la comarca com Sant Cugat i Rubí, i també de ciutats com Barcelona o Barberà del Vallès. 

Des d’estudiants de batxillerat o dels graus de Dret,  ADE i Marketing, fins a joves graduats en Enginyeria en disseny industrial, Magisteri i Publicitat i RRPP s’han inscrit en el primer “Summer Entrepreneurship Bootcamp 2023” en competències emprenedores de la Cambra de Comerç de Terrassa. Aquest curs d’estiu, una proposta totalment nova en l’àmbit cameral català, proposa una immersió de 40 hores en la metodologia i les competències emprenedores. Així doncs, la vintena de joves que hi participen s’endinsaran, amb diferents tallers i dinàmiques de joc, en el cercle emprenedor: des de la idea embrió fins al pla d’empresa i el llançament.  La iniciativa ha estat dissenyada ad hoc per la Cambra de Comerç de Terrassa, dintre del programa EmpoderaT, finançat pel Fons Social Europeu a través de la Fundació Incyde, cosa que ha fet possible la inscripció gratuïta al programa.

Un viatge fantàstic
Un altre dels aspectes destacats de la iniciativa és la sinergia que es persegueix amb les start up allotjades al Coworking digital de la Cambra B&W, algunes de les quals participen en el Bootcamp a través de les sessions “d’inspiració” on exposen la seva experiència empresarial. En aquest sentit, s’inscriu el testimoni de Wecaria. L’experiència del Marc Busons i Xavier Espinal, al capdavant d’aquesta start up dedicada a solucions per al sector de l’automòbil, guardonada en diverses ocasions, serveix, en aquest Bootcamp, de guia per a les futures persones emprenedores. Com els propis Busons i Espinal afirmen: “Una start up és sang, suor i llàgrimes, però aprens moltes lliçons. El viatge és fantàstic”.

Solucions a reptes mundials
Sota el lema “La gent jove canvia el món” s’orienten les línies de treball a través de les quals els joves s’inicien en la dinàmica de l’emprenedoria. El primer pas serà la generació d’idees en quatre àmbits força actuals: green (sostenibilitat i medi ambient), social (per a la millora de vida de les persones i la igualtat), tech (tecnologia i innovació), i creative (talent creatiu). Organitzats en equips, els nois i les noies, amb les seves propostes de negoci, buscaran solucions a reptes mundials. Els participants experimentaran la metodologia emprenedora a través de la gamificació i avançaran, pas a pas, en aquest procés amb l’execució dels diferents tallers: repte, ideació, prototip, pla d’acció i llançament.

Una aposta estratègica. 
La Cambra de Comerç de Terrassa és una de les cambres catalanes amb una major focalització i especialització en el foment de la nova emprenedoria. En aquest sentit,  ampliar el ventall de suports als nous emprenedors i les Start-up és una aposta estratègica i diferencial de l’entitat.  En aquests moments, qualsevol projecte o iniciativa emprenedora a la demarcació territorial de la Cambra de Terrassa pot trobar el suport necessari: des de l’idea i la constitució de l’empresa, fins al seu creixement. L’entitat ofereix els tallers EmpoderaT de sensibilització sobre emprenedoria per a tothom;  mentories personalitzades gratuïtes, el programa Acceleració per a Start up (Impulsa Digital) i el Coworking Digital.  La Cambra de Comerç de Terrassa fomenta l’emprenedoria amb una estratègia 360 graus que permet obrir el ventall d’actuació a qualsevol col·lectiu i persona que pugui emprendre.

Close Menu