Skip to main content

Claus per adequar amb èxit els negocis exportadors tradicionals
als reptes i els objectius de l’Agenda 2030

Sostenibilitat i digitalització,
eixos de la 7a Jornada d’Internacionalització
de la Cambra de Comerç de Terrassa

 

  • Una vuitantena de professionals i representants empresarials s’han inscrit ja a la cita del dijous dia 16 de novembre, a la seu de la corporació terrassenca
  • Comptarà amb la conferència magistral a càrrec del director a Madrid del Consell Europeu de Relacions Exteriors, Sr.José Ignacio Torreblanca 

Terrassa, 13 novembre 2023 – Més de vuitanta professionals i representants empresarials han confirmat ja la seva assistència la 7a Jornada d’Internacionalització que organitza la Cambra de Comerç de Terrassa i que se celebrarà el pròxim dijous dia 16 de novembre a la seu de la corporació. La cita, que porta per títol “Estratègies per a una internacionalització sostenible i digital”, comptarà amb referents de primera línia en matèria d’economia sostenible a l’entorn europeu. Entre ells, el periodista, politòleg i director de l’Oficina a Madrid del thing tank Consell Europeu de Relacions Exteriors (European Council on Foreign Relations, ECFR), José Ignacio Torreblanca,  qui oferirà la conferència inaugural titulada Tecnologia, geopolítica i globalització”. Altres experts presents seran Jordi Torrent, cap d’Estratègia de Port de Barcelona i  Sergi Hernández, Manager, QESH,Healthcare Quality Lead Spain de  DSV

En aquesta convocatòria analitzaran els reptes de la indústria i la distribució actuals en ple desenvolupament dels objectius sostenibles de l’Agenda 2030. Un escenari, ben diferent d’anys enrere, on pren forma i s’imposa el concepte indústria km 0, que redueix les cadenes d’aprovisionament, d’acord amb la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), per reduir la petjada de carboni, de l’agenda de les Nacions Unides. En aquest sentit, la jornada presentarà la taula rodona “Com transformar els models de negoci tradicionals per aconseguir una internacionalització sostenible i rendible”.

La Jornada d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Terrassa s’ha consolidat, després de set edicions, com un referent per a les empreses amb vocació exportadora i els professionals del comerç internacional. La jornada està especialment orientada a les empreses que tenen en l’exportació una de les bases importants del seu negoci. Des dels serveis de comerç internacional de la Cambra de Comerç de Terrassa, s’estima que en la demarcació territorial hi ha unes 3.300 empreses internacionalitzades de les 35.000 implantades. D’altra banda, pel que fa als professionals del comerç exterior i comercial, la jornada oferirà noves eines i contactes (networking) per a la millora de la seva gestió en matèria de comerç internacional empresarial.

 Intel.ligència Artificial (IA), ODS i tips

Un aspecte especialment atractiu de la 7a Jornada d’Internacionalització són les tres sessions Experiental WorkShop. Cadascuna estarà conduïda per una persona experta i s’abordaran temes de primera línia com l’exportació i la IA, recomanacions per a les pimes en els objectius de sostenibilitat ODS, i el resum, en cinc punts, dels reptes actuals de l’empresa internacionalitzada.

Així doncs, Víctor de Francisco, managing director de Reexporta estarà a càrrec del workshop: Com pot aprofitar l’empresa exportadora la intel·ligència Artificial (IA) en la recerca i promoció als mercats internacionals.  Per la seva banda, Jordi Patiño Sáez, de SCM Manager de Kao Chimigraf, liderarà la sessió de taller titulada El primer pas de la sostenibilitat empresarial (ODS): recomanacions a l’adaptació per a les pimes. El tercer workshop de la Jornada, Tips: els 5 reptes actuals de l’empresa internacionalitzada, serà a càrrec dels membres de l’equip professional de l’àrea de Serveis i Comerç Internacional de la corporació terrassenca, Daniel González, Montse Llimós i Ignasi Cuello.

Patrocinadors i col.laboradors

La 7a Jornada d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Terrassa està patrocinada per CaixaBank, DSV Global Transport and Logistics, Viatges El Corte Inglés Empreses, i Serafí Indústria Gràfica Publicitària S.A. Compta amb la col·laboració de Port de Barcelona i el Digital Impulse Hub, i el suport del Consell General de Cambres de Catalunya. Diari de Terrassa i Via Empresa són Media Partners.

L’assistència a la 7a Jornada és gratuïta sota inscripció.

Inscripció oberta aquí

Close Menu