Skip to main content

1.425 joves han participat al Programa d’orientació i integració laboral de la Cambra de Terrassa, des de l’any 2015

PRODIS OBRE LA CAFETERIA “LA TRAMA”, ELS TREBALLADORS DE LA QUAL HAN ESTAT FORMATS EN EL PROGRAMA GARANTIA JUVENIL DE LA CAMBRA DE TERRASSA

El 52% dels joves que participen en el programa dissenyat i gestionat per la Cambra de Terrassa han accedit al mercat professional

Terrassa, 20 de novembre de 2019. Prodis ha obert “La Trama”, una nova cafeteria al Mercat de la Independència; el primer establiment hostaler de Terrassa que oferirà un servei conduït per persones amb discapacitat. La cafeteria s’inaugurarà oficialment el 3 de desembre, dia internacional de les persones amb discapacitat. Tots els treballadors de “La Trama” s’han estat formant en el Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil (PICE) dissenyat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, concretament, a la formació específica d’Auxiliar de Cambrer/a que finalitzarà amb la realització d’una visita al Celler de Can Roca, el proper 26 de novembre. Aquest projecte és un exemple del principal objectiu del programa de Garantia Juvenil: la integració laboral dels joves.

Des de 2015, un total de 1.425 joves s’han inscrit en el Programa de Garantia Juvenil dissenyat i gestionat per la Cambra de Terrassa. Del total, un 52% ha accedit al mercat professional. Un percentatge que s’ha incrementat en 3 punts des del gener de 2019.

Al llarg de l’any 2019, 145 joves han realitzat una de les formacions troncals del programa PICE que dissenya i gestiona la Cambra de Terrassa des de 2015. El 77% (112) ha cursat, a més, formacions específiques en coneixements tan diversos com: disseny de pàgines web; mosso de magatzem; assistència sanitària amb la Creu Roja; auxiliar d’estètica; auxiliar de comerç; auxiliar de veterinària; i auxiliar de pastisseria. Alhora, un total de 82 joves han rebut un servei d’acompanyament de visites a empreses, en el marc del programa.

A banda del curs d’Auxiliar de Cambrer/a dissenyat per a Prodis, formació específica que encara estan realitzant 12 joves i que finalitzarà el proper 26 de novembre, encara s’estan duent a terme les formacions específiques de primers auxilis (en col·laboració amb l’EUIT i el CST -Hospital de Terrassa), atenció al client i xarxes de la comunicació (en col·laboració amb l’empresa de serveis de Sant Cugat del Vallès, Cat Serveis SXXI) i una formació intensiva d’anglès.El programa de Garantia Juvenil

El Programa de Garantia Juvenil és un programa d’orientació i integració laboral i educativa  per a joves d’entre 16 i 29 anys que han decidit integrar-se al món laboral i/o educatiu. En ell poden participar tant els joves sense estudis, ni experiència laboral, com aquells que tenen titulació i experiència, però no tenen feina. També està adreçat a aquelles empreses interessades en contractar professionals formats dins d’aquests programes i que poden accedir a l’ajuda de Cambra de Terrassa per valor de 4.950 euros per a la contractació de joves del programa, sempre que el contracte sigui per una durada mínima de sis mesos i en jornada completa. Una ajuda que es suma a les bonificacions a les quotes empresarials a la Seguretat Social per a la contractació d’aquests mateixos joves.

El Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació(PICE) que, dissenyat i executat per les Cambres de Comerç, s’integra en el conjunt d’accions del Sistema de Garantia Juvenil promogut pel Ministeri de Treball i Seguretat Social i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Els joves que compleixen les condicions per accedir al programa -entre 16 i 29 anys i estar a l’atur- reben inicialment un assessorament personalitzat per definir quin serà l’itinerari formatiu personalitzat que més s’adapta al seu perfil, i en funció de la demanda del mercat empresarial per facilitar la seva incorporació al mercat laboral o les seves inquietuds per continuar els estudis, realitzen una formació troncal de capacitació i habilitats per, finalment, accedir a la formació específica en la branca professional que més s’ajusti a les seves necessitats i objectius.

 

Segueix llegint la notícia

Close Menu