Skip to main content

Tindrà lloc el 20 de maig al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

PRIMERA FIRA D’OCUPACIÓ ORGANITZADA PER LA CAMBRA DE TERRASSA PER A JOVES INTERESSATS EN INCORPORAR-SE AL MERCAT LABORAL

Amb la participació d’un total de 27 empreses, la fira està adreçada a joves inscrits al Servei Nacional de Garantia Juvenil

La fira oferirà tallers pràctics sobre competències en control emocional, en habilitats per afrontar les entrevistes de selecció, sobre les professions de futur en la indústria 4.0, sobre l’ofici de tècnic d’emergències i un espai de networking relacional amb empreses rellevants del territori

Alhora, acollirà una conferència central sobre la importància de la marca personal a les xarxes socials, de la mà d’un influencer

Terrassa, 11 d’abril de 2019. Més de 27 empreses a la recerca de nous professionals participaran en la primera Fira d’Ocupació que, organitzada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, tindrà lloc el dilluns 20 de maig a les instal·lacions del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. Adreçada a joves menors de 30 anys inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, el certamen té l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada entre joves interessats a incorporar-se al món laboral en el teixit empresarial local, al mateix temps que proporciona als joves eines de coneixement sobre les competències personals i professionals, el desenvolupament relacional i les oportunitats d’accés a ofertes de feina actualment actives.

La fira, que tindrà lloc de les 9 del matí a les 2 del migdia, compta també amb el suport i la participació d’entitats locals i comarcals com el mNACTEC, Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, l’Ajuntament de Terrassa, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i Foment de Terrassa.

Les empreses que participaran en la primera edició de la Fira d’Ocupació, provinents de tots els sectors econòmics, tenen oberts diversos processos de selecció i, en el marc de la fira, tindran l’oportunitat d’entrar en contacte amb joves que busquen feina. En un espai destinat al networking relacional, les empreses recolliran els currículums dels joves participants i atendran les seves consultes. Alhora, la jornada acollirà diverses sessions d’Speed Recruitment en el marc del qual les empreses es presentaran als joves, donaran a conèixer quins són els perfils professionals que demanen i explicaran com són els seus processos de selecció de personal i de captació de talent.

El programa d’activitats del certamen es completa amb diverses sessions orientades al desenvolupament competencial. La primera sessió se centrarà en una conferència sobre l’Instragram i la marca personal, a càrrec de Xavier López i Jordi Pujals, experts en màrqueting digital, que, a més, comptarà amb la participació de l’ Influencer Sir Joan (@sir.joan), Instagramer i col·laborador en diferents mitjans de comunicació. Així mateix, el programa oferirà diversos tallers pràctics especialitzats, el primer dels quals versarà sobre gestió de les emocions que amb el títol “M’estimo i em controlo”, anirà a càrrec de Marta Navarrete, experta en educació emocional, en el marc del qual també es desenvoluparà una dinàmica grupal per treballar l’autoestima i motivació dels joves. Destaca també un taller sobre Habilitats per afrontar les entrevistes de selecció a càrrec de Paula Rojas, impulsora d’ocupabilitat de Human Age Institute-ManpowerGroup. El taller sobre el foment de les vocacions industrials, vol descobrir als joves quines són les Professions de futur en la indústria 4.0, a càrrec del Consell Comarcal del Vallès Occidental, i finalment, personal de Creu Roja oferirà un taller pràctic sobre l’ ofici de tècnic d’emergències a l’interior d’una ambulància.

Per poder participar en les sessions que conformen el programa de la Fira de l’Ocupació, els participants hauran de formalitzar una inscripció prèvia a través de la web del programa de Garantia Juvenil, en l’apartat corresponent a la fira: https://www.garantiajuvenil.cat/firaocupacio/. I amb el hashtag #TroboFeina, els interessats podran fer seguiment de tota la informació a través de les xarxes socials Instagram (@garantia.juvenil.cambra), Facebook (@garantia.juvenil.cambra), Twitter (@cambraterrassa) i LinkedIn (Cambra de Comerç de Terrassa).

La Cambra de Terrassa, amb una sòlida implicació en el desenvolupament personal i professional dels joves i la seva ocupabilitat amb el suport a les empreses per a la captació i contractació de talent, treballa en l’execució del Programa Integral de Capacitació i Ocupació professional i d’orientació vocacional (PICE), pel qual un total de 1.200 joves s’han format en els darrers quatre anys i un 46% dels quals s’han incorporat al mercat laboral. La Cambra ha sumat recursos i esforços amb altres agents locals i comarcals especialitzats en l’àmbit de l’ocupació i la inserció laboral. En aquest sentit, el Servei d’Igualtat i Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa hi serà present amb un estand, la Xarxa Terrassa-Orienta de l’Ajuntament de Terrassa també tindrà un estand, i la Cambra informarà del seu programa europeu de mobilitat Erasmus per a Nous Emprenedors (Erasmus for Young Entrepreneurs) per promoure l’activitat emprenedora mitjançant l’aprenentatge i la transferència de coneixements a través de l’intercanvi transnacional de nous emprenedors i empreses consolidades europees.

Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

L’escenari de la primera edició de la Fira de l’Ocupació serà el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNATEC), que ocupa l’edifici de l’antic vapor Aymerich, Amat i Jover de producció tèxtil. En opinió de la Cambra, aquesta ubicació posa especialment en valor el patrimoni i la trajectòria industrial de la ciutat de Terrassa. La sala central del Museu acollirà els estands de les diferents empreses i institucions i en diverses sales se celebraran les conferències i tallers, al mateix temps que l’auditori es destinarà com a espai de networking de forma ininterrompuda durant tot el certamen.

En complicitat amb el caràcter emblemàtic de l’edifici del mNATEC, considerat un dels principals exemples de l’arquitectura industrial modernista de Catalunya, la imatge de la Fira de l’Ocupació ha adoptat un disseny que evoca un vitrall d’estil modernista i el seu logotip, segueix les característiques de la identitat corporativa visual de la Cambra pel que fa als colors i la tipografia.

Descarregar notícia (PDF).

Close Menu