Skip to main content

PER ENCARAR LES PROPERES ETAPES DE LA CRISI SANITÀRIA I ECONÒMICA, LES CAMBRES DE SABADELL I TERRASSA DEMANEN UNA ACCIÓ CONJUNTA D’ADMINISTRACIONS I ENTITATS I INSTEN AL PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL A IMPULSAR-NE LA SEVA COORDINACIÓ

Terrassa, 6 maig de 2020. Les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa han fet arribar una carta al President del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, per demanar-li el seu suport i col·laboració en la coordinació i unió de forces de les diferents administracions públiques, entitats i municipis.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental té un llarg recorregut en promoure actuacions integradores en l’activitat socioeconòmica i les Cambres vallesanes creuen que la seva experiència té molta validesa per articular ara un nou pacte comarcal, que és responsabilitat de totes les entitats econòmiques i socials del territori.

La profunda crisi econòmica que ha provocat la pandèmia de la COVID19, presenta ja un fort impacte en l’activitat socioeconòmica del Vallès Occidental. Les previsions a curt i mitjà termini són preocupants en el marc d’una situació generalitzada, analitzada per entitats de referència a nivell internacional, estatal i nacional.

Des de les Cambres i durant totes aquestes setmanes s’ha mantingut una atenció estreta amb empreses i autònoms per al seu assessorament i, com no pot ser d’altra manera, també es manté un recurrent contacte amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis per ajudar i donar suport, especialment en els àmbits relacionats amb l’activitat empresarial.

Durant una primera fase, quasi tots els municipis han implementat accions i mesures de ben segur necessàries a curt termini. És ara però que des de les Cambres es considera que cal unir esforços entre les entitats i les diferents administracions per dissenyar actuacions i mesures estructurals i coordinades que donin impuls en l’àmbit de la comarca, per a un futur immediat i d’una durada què estimen es pot perllongar alguns trimestres.

Els presidents de les Cambres de Sabadell, Ramon Alberich, i de Terrassa, Ramon Talamàs, sostenen que ara no es pot permetre la duplicitat, inclús a vegades triplicitat, en actuacions que de fer-ho de manera coordinada podrien redundar en millors resultats amb menys recursos. Els ingressos municipals sofriran una davallada en els pròxims anys a conseqüència d’una lògica i derivada menor recaptació fiscal i per tant es fa més imprescindible que mai la rendibilitat de tots els recursos públics.

Des de les Cambres es parla de coordinació no només en l’àmbit de les AAPP sinó també en el conjunt de les activitats d’entitats econòmiques i empresarials com les que representen, amb una experiència contrastada que, de manera coordinada, es vol posar al servei del repte al qual ens enfrontem. Demanen, doncs, al Consell Comarcal del Vallès Occidental analitzar les iniciatives locals, coordinar-les i treballar en la seva dinamització en l’assenyalat pacte comarcal, tot cercant un ampli consens municipal amb la participació de les principals entitats econòmiques i socials de la comarca.

Descarregar la notícia

Close Menu