Skip to main content

Els Premis Cambra 2023 es desenvolupen amb diversos actes durant tota la jornada a la Cambra de Terrassa i  Teatre Principal

Més de 800 persones participaran durant tota la jornada

en els actes dels Premis Cambra 2023

 

Durant el matí s’han lliurat els Premis a la Internacionalització i a la Trajectòria Empresarial.
Els actes han estat presidits per les conselleresSra. Me ritxell Serret i  Sra. Natàlia Mas, respectivament

Terrassa, 27 d’abril 2023 – Més de 800 persones participaran avui, dia 27 d’abril, en els actes dels Premis Cambra 2023 que es desenvoluparan durant tota la jornada (de les 09.30 a les 23:00) a la seu de la Cambra de Comerç de Terrassa i al Teatre Principal (a partir de les 19.30).  La Jornada s’ha iniciat, puntualment, amb l’Espai a la Internacionalització, durant el qual s’ha lliurat el premi en la categoria afí a l’empresa Finsa – JOB Group – Filtros Industriales SL.

El guardó ha estat lliurat per l’Hble, consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Sra. Meritxell Serret a l’empresari Sr. Joaquim Badrinas, fundador de l’empresa Finsa JOB Group. La consellera ha destacat en la seva intervenció que “Terrassa és la cinquena ciutat catalana en atracció de fons i projectes de la Comunitat Europea” També ha recordat que el Vallès Occidental és, en aquest sentit, la segona comarca de territori català en rebre fons europeus.

“Auguro molts èxits a la Cambra de Terrassa, en l’atracció d’empreses i clients” ha indicat Badrinas i ha recordat en el seu parlament el procés de transformació que ha hagut d’experimentar el sector tèxtil per adequar-se als nous escenaris.

“La clau del meu èxit”, ha recordat, “va començar amb un trip per Alemanya organitzat per la Cambra”.  Badrinas, qui encarna la quarta generació d’una família dedicada al tèxtil, ha apel·lat en la seva intervenció al valor de l’empatia, en temps de digitalització, el tracte personal amb els clients i la potencio de l’equip professional.

Finsa-JOB Group – Filtros Industriales SL., està especialitzada a la fabricació de teixits tècnics per a filtració industrial. Actualment, la companyia, amb una plantilla de 56 persones, exporta a més de 65 països. L’activitat exportadora suposa ara mateix per a l’empresa terrassenca el 72% del negoci. Del volum exportador actual, el 52% és fora de la UE.

L’experiència i coneixement en filtració han fet possible a Finsa – JOB Group  accedir a nous mercats i nous clients arreu del món; sobretot en països on el sector de la filtració experimentava un creixement notable, com, per exemple, en el sector de la mineria.

La sessió ha comptat també amb la ponència del Sr. Raimon Cortada, CEO de VITAE Health Innovation: “Internacionalitació tradicional vr startups nascudes globals”. ( més informació al dossier de premsa)

 

Presentació Institucional dels Premis Cambra 2013

La Presentació Institucional dels Premis Cambra 2023 ha protagonitzat la segona sessió del matí. Un acte presidit per l’Hble. consellera d’Economia, Sra. Natàlia Mas, i amb l’assistència de l’Il·lm. alcalde de Terrassa, Sr. Jordi Ballart,  i l’Il·lm. president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Sr. Ramon Talamàs. Durant aquest acte s’ha fet lliurament del Premi a la Trajectòria Empresarial, al president i fundador del Grupo Indukern, el Sr. José Luís Díaz-Varela. Amb aquest guardó es reconeixen les fites empresarials assolides pel Grupo Indukern i la seva vinculació a Terrassa amb Kern Pharma, el 3r laboratori d’Espanya en unitats venudes i una de les principals plantes farmacèutiques. (més informació al dossier premsa)

L’alcalde de Terrassa,  Jordi Ballart, ha obert la sessió amb un parlament en què ha recordat la llarga trajectòria de la Cambra de Terrassa i el seu impuls a la ciutat i al teixit empresarial. “La Cambra ha estat una palanca d’impuls per al comerç i la indústria de la ciutat”.  Així mateix, ha reivindicat en la seva intervenció a la necessitat de millorar les infraestructures. “Necessitem la Ronda Nord que connecta Terrassa i Sabadell amb el Baix Llobregat per impulsar la competitivitat”

Per la seva banda, el president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamás s’ha referit en la seva intervenció l’aposta duta a terme amb el projecte Cambra Business & Working per projectar la Cambra en una nova etapa de servei i suport al teixit empresarial i rellançar l’ecosistema emprenedor a la demarcació que avui s’ha pogut visitar totalment acabada. “Davant la situació canviant la Cambra no es podia quedar aturada, havíem de renovar els serveis. Havíem de ser valents per no quedar-nos irrellevants”.

S’ha referit en la seva intervenció l’aposta duta a terme per l’entitat per transformar la Cambra en la Cambra Business & Working, que avui s’ha pogut visitar totalment acabada. “Davant la situació canviant, la Cambra no es podia quedar aturada, havíem de renovar els serveis. Havíem de ser valents per no quedar-nos irrellevants”.

La Cambra  B&W, amb una remodelació íntegra de les tres plantes de l’edifici de la Cambra de Comerç,  ha comptat amb un pressupost d’1.250.000 euros, dels quals 230.000 € provenen dels fons FEDER EU a través de la Fundación Incyde de la Cambres de Comerç i que corresponen al 50’% de l’espai coworking digital, el segon espai d’aquestes característiques a Catalunya.

La consellera d’Economia, Sra. Natàlia Mas ha tancat l’acte posant èmfasi en aquests premis a les empreses com a forma “de reivindicació de l’orgull a la nostra economia i vertebració territorial”. La consellera ha fet un repàs dels eixos que han de definir la nova economia per fer front a un context ple de reptes. També s’ha referit en la seva intervenció als 680 milions d’euros destinats al Pacte Nacional per la Indústria del qual també forma part el Consell de Cambres.

La consellera Mas ha recordat que des de l’any 2014,  el creixement de l’economia catalana està per sobre de la mitjana de la zona euro. ”El 2022 vam créixer un 5’5 cent”. La previsió per als anys 2023 i 2024, situa el creixement de l’economia catalana al voltant d’un 2%. “Seguim creixent, no al mateix ritme. Però segueix el creixement”. “Terrassa i el Vallès han de jugar un paper cabdal per generar sinergies i han de ser palanca per una economia més sostenible i més tecnològica”.

La sessió ha comptat amb la ponència de la Sra. Mar Galtés, periodista i directora de desenvolupament Corporatius Tech Barcelona. Galtés ha fet un repàs de la riquesa de projectes d’emprenedoria catalans que han esdevingut referència al món

Els Premis Cambra 2023 prosseguiran a partir de les 17:00 amb el lliurament dels Premis a Innovació i a la Sostenibilitat

 

Els patrocinadors dels Premis Cambra 2023
Els Premis Cambra 2023 compten amb el patrocini de l’Ajuntament de Terrassa, CaixaBank, Consorci de la Zona Franca, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, LS2 Helmets, Bidons Egara, Circutor, Eurofragrance, Masachs Naus Industrials, Movento Sarsa, Serafí, Vitaly, Baldó i Associats Constructora, GrupTG DX, Hercal, Hotel Petit Luxe i Torrella Ingeniería-Arquitectura. Amb la col·laboració de Jupa Hamburgueseria&Salsitxeria, RACC, Aparcament Vapor Ventalló, EmpoderaT cofinançat pel FSE i amb Diari de Terrassa i Via Empresa com a Media Partners.

 

Close Menu