Skip to main content

En aquesta edició, la Cambra de Terrassa encoratja a les empreses a destacar les accions realitzades en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

LES EMPRESES DE LA DEMARCACIÓ JA PODEN PRESENTAR LA SEVA CANDIDATURA ALS PREMIS CAMBRA 2020

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el pròxim 17 d’abril

Es facilita la presentació de candidatura a les empreses, mitjançant formularis específics per a cada una de les categories enfocats a l’agilització de l’exposició dels mèrits a valorar

Enguany, les sis categories de convocatòria oberta dels Premis Cambra són Internacionalització, Empresa saludable, Innovació, Estratègia empresarial, Comerç i Empresa de nova creació

Es reforça el comerç, amb una categoria específica; el Premi Cambra al Comerç

Terrassa, 4 de març de 2020. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa obre la convocatòria de presentació de candidatures als Premis Cambra 2020 -els quals l’any passat van estrenar el lema corporatiu “El teu moment empresarial”- fins al pròxim dia 17 d’abril.

Una convocatòria que arriba amb novetats en relació amb les categories dels Premis i els mèrits de les empreses que optin a cada un dels reconeixements. També esdevenen dues categories noves de lliure presentació: Estratègia Empresarial i Empresa de Nova Creació.

L’entrega dels reconeixements està prevista per al mes de juny en un esdeveniment empresarial que és considerat com un dels més emblemàtics de la demarcació i al que assisteixen més de 500 persones, representants del món empresarial, econòmic, social i polític. Es reconeixeran públicament a 12 empreses de la demarcació -dues per cada una de les sis categories dels Premis Cambra- que hagin destacat en els següents àmbits: Internacionalització; Empresa Saludable; Innovació; Comerç; Estratègia Empresarial; i Empresa de Nova Creació.

Les 12 empreses de la demarcació reconegudes amb un Premi Cambra 2020 rebran una distinció i un diploma acreditatiu del reconeixement, a més d’un vídeo corporatiu de la seva empresa que serà projectat durant l’acte de lliurament dels Premis.

Qui pot presentar la seva candidatura?

Poden presentar-se totes les empreses amb seu social, productiva o comercial a la demarcació de la Cambra de Comerç de Terrassa i que no hagin estat reconegudes en els últims cinc anys. En aquesta edició, a més dels requisits de cada una de les modalitats dels premis, el jurat valorarà de forma especial, i en totes les categories, els esforços realitzats per assolir alguns dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 fixats per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Un clar posicionament de la Cambra de Terrassa per donar suport a les iniciatives empresarials per transformar el món en un lloc sostenible i millor per la vida de tots.

Les empreses podran presentar la seva candidatura a més d’un premi, però només podran ser guardonades amb un dels Premis Cambra 2020. Enguany, es facilita la presentació de candidatura a les empreses, mitjançant formularis específics per a cada una de les categories enfocats a l’agilització de l’exposició dels mèrits a valorar.

Per participar, hauran d’emplenar aquests formularis disponibles a http://www.premiscambra.com/bases-i-formularis-candidatura/ i enviar-los a comunicacio@cambraterrassa.org.

Els premis i els mèrits valorables

Premi a la Internacionalització. Podran concórrer les empreses que hagin dut a terme un esforç per impulsar la seva internacionalització. Es tindran en compte, entre altres aspectes, l’evolució dels indicadors de posicionament internacional; l’estratègia i màrqueting internacional; el seu establiment en mercats internacionals; la superació de barreres comercials com els requisits administratius i homologacions de producte; les inversions en R+D+I orientades a millorar el producte d’exportació; i la cultura organitzativa amb orientació a la internacionalització de l’empresa.

Premi a l’empresa saludable. Podran presentar-se aquelles empreses que hagin impulsat de manera voluntària projectes de prevenció de riscos, promoció de la salut dels seus treballadors, i control de riscos en l’àmbit laboral. El jurat valorarà de forma especial l’establiment d’estratègies i  objectius per avaluar i controlar els riscos laborals com a part de l’estratègia d’empresa; la implantació d’accions per promoure la salut en el treball, com la promoció de l’exercici o el control de l’estrès; les accions realitzades per formar als treballadors en la prevenció de riscos laborals; les inversions destinades a la prevenció, o l’establiment d’estratègies encaminades a la qualitat i la millora contínua en la prevenció i salut laboral.

Premi a la Innovació. El premi pretén reconèixer aquelles empreses que tinguin una trajectòria lligada a l’impuls de la innovació, la recerca i el desenvolupament. Per escollir a les empreses guanyadores es tindran en compte la millora de la competitivitat a conseqüència de processos d’innovació; la creativitat i el disseny en el desenvolupament d’un producte o estratègia; la implementació de polítiques d’innovació; les inversions en R+D+i; o els projectes que hagin fomentat la col·laboració entre la universitat i l’empresa i la innovació en processos tecnològics.

Premi a l’estratègia empresarial. Aquesta categoria està dirigida a reconèixer a aquelles empreses, amb una llarga trajectòria a la demarcació de Cambra de Terrassa, per la seva contribució al desenvolupament econòmic i compromís amb el territori. El jurat valorarà, entre altres indicatius, les inversions i ampliacions realitzades al llarg de la trajectòria empresarial per consolidar la seva activitat; l’adopció de models i estàndards de normativa internacional en l’àmbit de la gestió; la generació d’ocupació; la política de compromís social i el creixement del volum de negoci generat.

Premi al comerç. Pondran concórrer les empreses de comerç que hagin fet un esforç per fer evolucionar el seu model adaptant-se a l’actual context competitiu del sector, i les entitats de promoció comercial que hagin portat a terme actuacions rellevants en la dinamització comercial al territori. Es valorarà la innovació i desenvolupament de nous models de negoci; estratègies singulars orientades a l’adaptació a la competència; l’establiment de nous canals i comerç electrònic i plans de fidelització de clients; inversions en projectes d’ampliació d’establiments o expansió comercial.

Premi a l’empresa de nova creació. L’objectiu d’aquest reconeixement, és distingir l’activitat emprenedora i alhora difondre nous projectes empresarials com a mitjans per dinamitzar econòmicament la demarcació de Cambra Terrassa. Es podran presentar les empreses de nova creació, amb seu social o activitat a la demarcació en qualsevol sector d’activitat i forma jurídica i amb una trajectòria màxima de tres anys. Es valorarà l’originalitat i caràcter disruptiu de la idea o del model de negoci creat; l’enfocament internacional; la capacitat d’obtenir finançament per impulsar el creixement; la incidència de l’ús dels elements característics de la Indústria 4.0 i el perfil de la persona emprenedora.

El jurat

El jurat dels Premis Cambra estarà constituït per representants de la Generalitat de Catalunya, d’ajuntaments de la demarcació i dels òrgans de govern de la Cambra, així com per guardonats en anteriors edicions, representants dels patrocinadors i representants de mitjans de comunicació.

Patrocinadors

Els Premis Cambra 2020 compten amb el patrocini de CaixaBank, Audi Sarsa Vallès,  Grupo Preving-Egarsat, Masachs Naus Industrials, Kern Pharma, Circutor, Serafí Indústria gràfica publicitària i Eurofragance.  Amb la col·laboració del RACC, Diari de Terrassa, Prinet, Via Empresa i Air France KLM.

Uns Premis amb història

Els Premis Cambra tenen el seu origen en els premis que el 1977 s’atorgaven a les

empreses exportadores amb les Medalles al Mèrit Exportador i les distincions al comerç en l’acte de cloenda de la Setmana del Comerç. L’any 2000, ara fa ja 20 anys, es van constituir com a Premis Cambra, mantenint l’esperit fundacional de reconeixement públic al món empresarial i ampliant-los a àmbits de promoció econòmica i de serveis.

Per a més informació www.premiscambra.com

Descarregar la notícia

Close Menu