Skip to main content

LES CAMBRES EXIGEIXEN AUGMENTAR L’EQUIP DE RASTREJADORS DE CATALUNYA, FER TESTS PCR MASSIUS ON HI HAGI BROTS I L’ÚS D’UNA APP DE CONTROL

L’economia catalana ja està molt afectada i no suportarà nous confinaments totals de la població, per això cal actuar intensivament en el seguiment de contactes

Barcelona, 15 de juliol de 2020.- Tenim davant una de les pitjors crisis econòmiques, amb unes dades que apunten una caiguda de l’economia de més d’un 10% aquest any i una recuperació que serà lenta i costosa. Si la crisi sanitària no es controla i s’agreuja, les conseqüències econòmiques seran devastadores per a les nostres empreses. La tendència a l’alça dels brots de la Covid19 demana una estratègia intensiva que extremi les mesures de control del virus per evitar nous confinaments i empitjorar la situació econòmica.

El control sanitari dels diferents brots no és prou exhaustiu i el contagi comunitari es podria evitar si es fes un seguiment correcte dels contactes dels positius. Cal controlar l’expansió del virus actuant organitzadament des de fora dels centres de salut.

És per això que les 13 Cambres de Comerç de Catalunya reclamen tres actuacions urgents :

1) Augmentar el nombre de rastrejadors de contactes: l’equip de rastrejadors a Catalunya és insuficient i s’ha d’augmentar per no deixar cap positiu sense seguir. Una opció passaria per augmentar la plantilla de rastrejadors, tal i com es va augmentar la plantilla del 061 durant el mesos de març i abril.

2) Fer tests PCR massius en les zones o poblacions on hi hagi brots: mentre el rastrejament de contactes no funcioni, cal fer proves a la població en risc. Això implica fer proves PCR massives a la gent de les zones afectades per brots, com a Lleida i el Baix Segre. Per això exigim que s’instal·lin, a les àrees públiques de les zones en risc, dispositius mòbils de recollida de mostres de la població, per poder així detectar els positius i poder-los aïllar. Aquesta és una via que creiem indispensable, mentre no hi hagi prou rastrejadors, per aturar els diferents brots actuals i els que es puguin produir més endavant.

3) App per complementar els controls: Si aquest control manual de contactes el poguéssim complementar amb la tecnologia, sempre respectant la privacitat, seria una mesura excel·lent per aturar els brots. És per això, que des de les cambres considerem una bona via la implementació d’una app, que junt amb els rastrejadors i els PCR, permetin extremar els controls i la propagació del virus.

Estem convençuts que el cost que pot tenir augmentar els equips de rastrejadors, que facin entrevistes per contact tracing manual i el cost de fer tests PCR massiu compensen totalment les pèrdues empresarials i la conseqüent pèrdua d’entrada de diners via impostos.

En aquest sentit, les Cambres també fan una crida a les administracions perquè incorporin en els seus plans d’ajuts mesures per a les empreses i persones que hagin d’aturar la seva activitat i que, amb la seva acció, estan contribuint al control de la pandèmia.

Descarregar la notícia

Close Menu