Skip to main content

L’ANY 2018 TANCA AMB 347 JOVES MÉS INSCRITS AL PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL DE LA CAMBRA DE TERRASSA

Prop de 1.200 joves han format part del Pla de Capacitació del Programa de Garantia Juvenil dissenyat per la Cambra de Terrassa en els darrers quatre anys

El Pla de la Cambra de Terrassa, que té un total de 124 empreses adherides, ha facilitat la incorporació de 539 joves al mercat professional i actualment estan treballant

Terrassa, 9 de gener de 2019. El programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha incorporat 347 nous joves en el transcurs de l’any 2018, un 25% més que l’any anterior. Es tracta d’un programa dissenyat per l’entitat empresarial terrassenca orientat a facilitar la incorporació dels joves al mercat laboral mitjançant un pla integral de capacitació professional i d’orientació vocacional que inclou un itinerari formatiu individualitzat adaptat als llocs de treball que més demanda el mercat empresarial. Del total d’inscrits dins de l’any 2018, 201 participants han rebut una formació troncal i 168 formació específica, i un total de 156 joves han rebut un servei d’acompanyament de visites a empreses.

D’ençà que es va posar en marxa el primer semestre de 2015, un total de 1.197 joves han participat en el Programa de Garantia Juvenil dissenyat i gestionat exclusivament per la Cambra de Terrassa. Un 46% dels joves participants s’han incorporat al mercat laboral i actualment estan treballant, un percentatge que s’ha incrementat en quatre punts respecte a l’any anterior i que reforça el lideratge de l’entitat empresarial en l’àmbit de la capacitació professional orientada a la població jove dins del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE).

En el transcurs dels quatre anys de vigència del programa, la Cambra ha dissenyat un pla formatiu integral en competències transversals per a un total de 615 joves en matèria d’habilitats socials i comunicatives, eines per a l’ocupabilitat, anglès, informàtica i tecnologies de la informació i la comunicació. Al mateix temps, sengles accions formatives professionals especialitzades per a 401 joves en els àmbits de l’assistència sanitària, mossos de magatzem, auxiliar de comerç, cambrers per a hostaleria i restauració, disseny de pàgines web i pilotatge de drons, entre altres. La Cambra ha comptat amb la col·laboració de centres i entitats com la Creu Roja a Terrassa i la Fundació President Amat Roumens (FUPAR), entitat amb la qual la Cambra ha desenvolupat un pla integral adreçat especialment al col·lectiu de joves amb discapacitat intel·lectual per reforçar la seva qualificació professional i la incorporació al mercat laboral mitjançant l’orientació, la formació i l’acompanyament a visites a empreses de l’àmbit de la floristeria que ha comptat amb la participació d’un total de 12 joves.

Per a l’any 2019, la Cambra té previst iniciar dins del primer semestre de l’any diferents formacions en especialitats relacionades amb el disseny de pàgines web, mosso de magatzem (inclòs carnet conductor carretons), hostaleria, assistència sanitària, auxiliar de comerç i auxiliar d’estètica.

124 empreses adherides

El pla de capacitació del Programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Terrassa forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE en les seves sigles en castellà) que, dissenyat i executat per les Cambres de Comerç, s’integra en el conjunt d’accions del Sistema de Garantia Juvenil que està promogut pel Ministeri de Treball i Seguretat Social i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE). El Programa de Garantia Juvenil està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys que, independentment de la tipologia d’estudis cursats, no estiguin estudiant i es trobin sense feina.

Un total de 124 empreses -47 de les quals s’han incorporat en el transcurs de l’any 2018- estan actualment adherides al Programa de Garantia Juvenil de Cambra de Terrassa. Les empreses interessades en contractar professionals formats dins d’aquest programa tenen l’opció d’accedir a l’ajuda de Cambra de Terrassa per valor de 4.950 euros per a la contractació de joves del programa sempre que el contracte sigui per a una durada mínima de sis mesos i en jornada completa, a més a més de bonificacions a les quotes empresarials a la Seguretat Social per a la contractació d’aquests mateixos joves. Al llarg del programa, la Cambra ha atorgat un total de 24 ajudes directes a empreses que ha permès la contractació de més de 50 joves.

Descarregar PDF.

Close Menu