Skip to main content

El Consell General de Cambres de Catalunya organitza la jornada “Territori, Turisme i Transició energètica”, coordinada per les seves comissions de Comerç i Turisme i la CECIC (Economia Circular, Indústria i Competitivitat)

LA PREOCUPACIÓ PEL DÈFICIT QUE CATALUNYA ACUMULA EN LA GENERACIÓ D’ENERGIES RENOVABLES I LA POTENCIAL PÈRDUA DE SOBIRANIA EN LA POLÍTICA ENERGÈTICA, MOTIVA AQUESTA CONVOCATÒRIA PEL DIA 18 DE MARÇ

La jornada “Territori, Turisme i Transició energètica” (#JornadaTTT), que se celebrarà a través de la Llotja Virtual de la Cambra de Barcelona, compta amb la col·laboració de l’Institut Català d’Energia (ICAEN). La benvinguda anirà a càrrec del director general de Turisme, Octavi Bono, i del director general d’Energia i director de l’ICAEN, Manel Torrent.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacòs, realitzarà l’exposició del posicionament del CGCC en relació amb la temàtica i, en la posterior taula rodona, hi participaran Esther Izquierdo, presidenta del CEEC, Jaume Pedrós, responsable d’energies alternatives d’Unió de Pagesos de Catalunya, Miquel Torres, president de Família Torres, Carles Barcons, president de TURALCAT i Jaume Morron, gerent d’EolicCat

Després de la sessió, s’obrirà un període per a la recollida de posicionaments i opinions per tal que, un cop estudiats, les Cambres de Catalunya puguin elaborar un document definitiu que s’elevarà al Govern

Terrassa, 10 de març de 2021. El Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC), a través de la Comissió de Comerç i Turisme, liderada per la Cambra de Palamós i la Comissió d’Economia Circular, Indústria i Competitivitat, liderada per les Cambres de Manresa, Terrassa, Tortosa i Valls, organitza la Jornada “Territori, Turisme i Transició energètica. El posicionament de les Cambres de Catalunya”. La jornada, que se celebrarà en format online el pròxim 18 de març a les 9.30h i a través de la Llotja virtual de la Cambra de Barcelona, compta amb la col·laboració de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Les cambres catalanes cerquen afavorir el desenvolupament de l’activitat socioeconòmica en la totalitat del territori català i es preocupen pel dèficit que Catalunya acumula en la generació d’energies renovables, tant en relació amb els compromisos assumits en la Llei 16/2017 de l’1 d’agost del Canvi Climàtic, com pels riscos d’una pèrdua de sobirania en la política energètica en favor de l’Estat. Tampoc són alienes a l’escepticisme i manifestacions de greuges amb què, part del territori, està acollint una realitat polièdrica i que precisa compaginar les necessitats energètiques catalanes amb les activitats assentades en el territori, bàsicament agrícoles i també a les lligades a les activitats turístiques i de lleure.

De cara a un necessari consens, ara lluny de ser consistent, han elaborat un primer posicionament, que exposaran en aquesta sessió, en la qual també s’escoltaran les opinions d’altres agents implicats sobre aquesta situació, amb la voluntat d’arribar a un ampli consens entre totes les parts implicades.

La benvinguda de la jornada anirà a càrrec del director general de Turisme, Octavi Bono, i del director general d’Energia i director de l’ICAEN, Manel Torrent. Seguidament, la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacòs, realitzarà l’exposició del posicionament del CGCC en relació amb la temàtica i, en la posterior taula rodona, hi participaran Esther Izquierdo, presidenta del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC); Jaume Pedrós, responsable d’energies alternatives d’Unió de Pagesos de Catalunya; Miquel Torres, president de Família Torres; Carles Barcons, president de la Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya (TURALCAT); i Jaume Morron, gerent d’EolicCat.

Després de la sessió, s’obrirà un període per a la recollida de posicionaments i opinions que es rebin per tal que, un cop estudiats, les Cambres de Catalunya puguin elaborar un document definitiu que s’elevarà al Govern.

 Per a les inscripcions a la jornada podeu clicar el següent link.

Organitza:

Col·labora:

 

Descarregar la notícia

Close Menu