Skip to main content

Una iniciativa de la Generalitat amb la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya

 

La campanya de Vals Escolars ha transferit fins ara 3,3 milions d’euros als establiments adherits dels municipis de la demarcació de la Cambra de Comerç de Terrassa

 

A l’àmbit territorial, amb dotze localitats, hi ha 121 comerços homologats. Terrassa encapçala el nombre d’establiments amb 56, seguit de Sant Cugat i Rubí

 

Terrassa,  7 de setembre. La campanya de Vals Escolars, impulsada pel departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya, ha transferit, fins al 4 de setembre, als establiments adherits en els municipis de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Terrassa un total de 3,3 milions d’euros.
Aquest volum correspon a la liquidació de 33.000 xecs per a les famílies, bescanviats en els 121 comerços homologats en aquesta demarcació.

La ciutat amb més volum de comerços adherits és Terrassa, amb 56. Li segueixen en nombre Sant Cugat, amb 28, i Rubí, amb 20. També hi ha establiments col·laboradors a Olesa de Montserrat (8), Castellbisbal (4), Matadepera (2), Vacarisses (2) i Sant Llorenç Savall (1).

Segons dates fetes públiques pel Consell General, fins al 4 de setembre, s’han liquidat al conjunt de Catalunya un total de 502,047 xecs, dels 887.726 vals totals emesos. Dels liquidats, el 6,64% dels vals correspon als fets efectius en els establiments homologats de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Terrassa.

Des del 2 de juliol, les famílies han rebut per correu postal els vals. Un cop activats a la pàgina web valescolar.cat, els tiquets es bescanvien per material escolar a les diverses botigues adherides a la campanya. En aquest sentit, el Consell General de Cambres de Catalunya precisa que “de mitjana, el termini entre l’operació i la transferència dels fons als establiments, incloent-hi incidències i dies festius, és de 2,5 dies”. Sobre el desenvolupament de la iniciativa, des del Consell General de Cambres es recull també que “les principals queixes dels comerços no són per la campanya en si mateixa, sinó per la possible competència de plataformes de tracte diferencial dels centres educatius respecte dels comerços”.

La campanya de Vals Escolars és un ajut de 100 euros adreçat a les famílies catalanes per adquirir material escolar. S’adreça a totes les famílies que tinguin infants en edat escolar, entre primer i sisè de primària, per al curs 2023-24. El xec és vàlid per als alumnes de centres públics o concertats (queden exclosos els estudiants de secundària i les escoles privades). La iniciativa, que començava el passat mes de juliol amb la distribució del vals, es mantindrà activa fins al dia 30 de novembre.

Close Menu