Skip to main content

Comicis a Terrassa, Barcelona i Manresa

Procés electoral de les tretze cambres de comerç a Catalunya.

El col·legi electoral obrirà de les 10.00 a les 17.00 de la tarda

La Cambra de Comerç de Terrassa, preparada per acollir
la jornada de votació presencial als òrgans de govern
de la corporació

 

A Terrassa han votat en remot 1.489 electors d’un cens de 40.978

La Junta Electoral Central preveu comunicar els resultats provisionals un cop es pugui completar el recompte, el mateix vespre de la jornada electoral.

Terrassa, 19 de setembre de 2023  La Cambra de Comerç de Terrassa està preparada per acollir demà, dia 20 de setembre, la celebració de la jornada de votació presencial a les 35 vocalies, per sufragi dels electors i electores, al Ple de la corporació terrassenca. El col·legi electoral, situat a la segona planta de l’edifici, obrirà des de les 10 del matí, fins a les 17.00.  La Cambra de Terrassa ha previst un dispositiu per atendre i facilitar als electors i les electores aquest procés.  Amb aquesta jornada electoral tancarà el procés de votació iniciat el passat 15 de setembre amb la fase de votació electrònica remot que s’ha exercit fins avui, 19 de setembre,  a les 09.00 del matí.  Un total de 1.489 electors i electores, de la demarcació territorial de la Cambra de Terrassa, han exercit el seu dret a vot electrònic en remot d’un cens electoral de 40.987 electors corresponents a les 34.547 empreses i autònoms (un elector pot votar a diferents epígrafs)

De les tretze cambres catalanes, només tres celebraran, demà dimecres, eleccions presencials per sufragi per la totalitat o part dels epígrafs: Terrassa, Barcelona, i Manresa.  En tots tres casos, obriran els col·legis electorals que han habilitat en les seves respectives seus i que es poden consultar accedint als webs de cada cambra (www.cambraterrassa.org).

Segons dades fetes públiques per la Generalitat, una vegada tancat el període de vot electrònic en remot avui a les 09.00 del matí, les dades de participació indiquen que a Terrassa, amb un 3,63%, han votat 1.489 electors d’un cens de 40.978 electors de 34.547 empreses i autònoms. Cal recordar que un elector pot tenir dret a votar en més d’una categoria, i no es podrà tenir la xifra total de vots emesos fins que no s’obri l’urna electrònica i es procedeixi a fer el recompte. La Cambra de Terrrassa és la que ha registrat un percentatge de participació més alt, fins al moment. (Més informació)

Resultats provisionals
Segons ha informat el departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, un cop tanquin els col·legis, la mesa electoral electrònica, constituïda per cinc membres de la Junta Electoral Central (JEC), procedirà a realitzar l’obertura de la plataforma de vot per efectuar el recompte. I tan bon punt es completi i validi l’esmentat recompte, la JEC, a través del seu president, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, preveu comunicar els resultats provisionals de la contesa electoral per streaming en una compareixença que es podrà seguir en la pàgina eleccionscambres.gencat.cat.

Els periodistes que vulguin participar en l’esmentada compareixença també podran fer-ho per mitjà de la plataforma Zoom. Podran accedir-hi tot clicant en l’enllaç: https://gencat.zoom.us/j/91283637118?pwd=QXdCTnQvNlZWWjZiWm1vVWRMNE10dz09 i amb la clau d’accés 612989.
(ATENCIÓ: L’hora definitiva de la compareixença encara està per determinar. El departament d’Empresa i Treball enviarà demà una nova convocatòria formal als mitjans aproximadament mitja hora abans de l’inici)

Dispositiu presencial
El dispositiu per al vot electrònic presencial del dia 20 de setembre se situarà a la segona planta de la seu Cambra de Terrassa. Aquí s’ubicarà el Col·legi Electoral amb quatre punts de votació amb  pantalles tàctils. També es constituirà una mesa electoral, integrada per president i dos vocals, per a la identificació i registre dels votants. La composició de la mesa (titulars i suplents) ha estat efectuada per sorteig. La Cambra comptarà amb un dispositiu organitzatiu i també  senyalització interior per facilitar l’accés a la sala de votacions i la circulació a l’interior de l’edifici per part dels electors.

El sistema de votacions, totalment digital, és pioner i destaca per la seva modernitat. En el cas del vot electrònic presencial, les persones hauran d’identificar-se amb el DNI o passaport vigent davant la mesa electoral. Per la seva banda, les persones jurídiques també hauran de presentar el poder de representació corresponent.

El sistema ofereix totes les garanties de seguretat i validesa legal. Cal recordar que el procés serà verificat per un auditor, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i la JEC d’acord amb el Decret 85/2023, de 2 de maig, sobre el règim electoral de les cambres oficials de Catalunya.

Votacions en els dotze grups d’activitat
Cada elector i electora  haurà de triar, en el moment del vot, entre els candidats que corresponguin al seu epígraf o epígrafs d’activitat. En aquesta contesa electoral es preveu que concorrin, finalment, un total de 74 candidatures, per a 35 representacions al Ple. Les votacions dels candidats es donaran en tots dotze grups d’activitat previstos al plenari de la corporació terrassenca, en ser, en tots els casos, superior el nombre de candidats al de les representacions assignades per grup d’activitat o categoria amb representació al plenari. Les  candidatures es poden consultar a la pàgina web de la Cambra de Comerç de Terrassa.

Cal recordar que la composició del Ple de la Cambra de Comerç de Terrassa, sorgit de la present convocatòria electoral, estarà format per un total de 45 membres. Del total d’empreses representades al Ple de la Cambra, 35 seran les designades per sufragi dels electors i electores (cinc membres més que en les eleccions de 2019) en les eleccions que se celebraran del 15 al 20 de setembre.

Altres  cinc membres amb representació al Ple correspondran als representants proposats per les organitzacions empresarials. Les votacions tindran lloc el 24 d’octubre de 2023 a la mateixa seu de la Cambra, per part dels 35 membres escollits per sufragi dels electors i electores.  I, cinc membres correspondran a representants d’empreses de major aportació voluntària (cinc menys que en les últimes votacions).

Close Menu