Skip to main content

Adreçada a les empreses internacionalitzades o en procés d’internacionalització

LA CAMBRA DE COMERÇ DE TERRASSA ORGANITZA, EL PROPER 25 DE NOVEMBRE, LA 5A JORNADA D’INTERNACIONALITZACIÓ

Amb el lema  “Les empreses al món. Què ens espera en el nou ordre mundial?”, es durà a terme de les 16.00 a les 18:00h, en format virtual

En la Jornada, s’abordarà l’entorn mundial en clau de comerç internacional amb la intervenció de col·laboradors experts en cada un dels mercats estratègics i de casos d’èxit d’empreses: s’analitzarà la situació dels Estats Units després de les eleccions, el creixement econòmic comercial de la Xina i els reptes de la Unió Europea després del Brexit

Comptarà amb la benvinguda a càrrec de la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa i amb una conferència inicial d’anàlisi econòmica internacional, per part de Clàudia Canals, economista sènior de CaixaBank Research

La jornada, que finalitzarà amb la cloenda a càrrec del president de la Cambra, Ramon Talamàs, compta amb el patrocini de CaixaBank i Kern Pharma; la col·laboració del Port de Barcelona, Serafí Indústria Gràfica Publicitària i Via Empresa; i amb el suport de l’Enterprise Europe Network i la Comissió Europea

Terrassa, 13 de novembre de 2020. El proper 25 de novembre, en horari de les 16.00 a les 18 hores, tindrà lloc la 5a edició de la Jornada d’Internacionalització, organitzada per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa.

El món ha canviat i també ho han fet les formes de fer negocis. A causa de la situació global de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, està sorgint una nova manera de relacionar-se i cal que les empreses s’adaptin a noves estratègies per a seguir potenciant les operacions de comerç internacional. En aquest context,  enguany la Cambra organitza la Jornada d’internacionalització en format virtual.

La 5a Jornada d’Internacionalització

La jornada està dirigida a empreses internacionalitzades o en procés d’internacionalització i té l’objectiu d’intercanviar experiències empresarials i oferir una visió global de l’escenari econòmic mundial, en clau de comerç internacional. S’iniciarà amb la salutació i introducció del president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, que donarà pas a la benvinguda a càrrec de la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa.

La jornada també acollirà una conferència inicial d’anàlisi econòmica internacional, que es durà a terme per part de Clàudia Canals, economista sènior de CaixaBank Research.

Després d’aquesta primera part en què s’exposarà la situació socioeconòmica global, durant la Jornada s’analitzarà l’entorn mundial en clau de comerç internacional, mitjançant la intervenció de col·laboradors experts en cada un dels mercats estratègics i a través de casos d’èxit d’empreses: s’analitzarà la situació dels Estats Units després de les eleccions, el creixement econòmic comercial de la Xina i els reptes de la Unió Europea després del Brexit.

En aquest sentit, la jornada comptarà amb una taula rodona, anomenada “America, first?”, en la que hi participaran col·laboradors experts abordant les següents temàtiques: “La UE: Els reptes d’Europa després del Brexit”, a càrrec de Joan Raventós, corresponsal de TV3 a Brussel·les; “Els EUA: America first? Què esperar de les noves eleccions als EUA?” a càrrec de Pol Morillas, director de Barcelona Centre for International Affairs – CIDOB; i “La Xina: L’única economia creixent?” a càrrec d’Amadeu Jensana, director del departament d’Economia i Empresa de Casa Àsia. La taula rodona serà moderada per Oriol Puig, responsable de l’assessoria jurídica internacional de la Cambra de Terrassa.

Compartir casos d’èxit i conèixer noves pràctiques d’organitzacions que han sabut reaccionar davant d’aquesta situació mundial, és una de les millors maneres d’aprendre que s’ha d’avançar i aprofitar noves oportunitats per créixer en l’àmbit internacional. D’aquesta manera, la jornada comptarà amb un panell de casos d’èxit sobre com afrontar la internacionalització per damunt de la situació actual.  En aquest panell, hi participaran: Albert Ventura, president d’IMC Toys; Montse Martí, CEO de Martiderm; i Joana Cortada, export manager de Vitae Health Innovation. Aquest panell serà moderat per Iolanda Pujol, responsable de promoció comercial internacional de la Cambra de Terrassa, que alhora, també realitzarà la conducció tècnica del conjunt de la jornada.

La jornada finalitzarà amb la cloenda i agraïments a càrrec del president de la institució, Ramon Talamàs.

En finalitzar cada bloc de continguts, els assistents podran traslladar els seus dubtes als ponents, així com també, formular preguntes durant la sessió, a través del xat. D’altra banda i com a novetat d’aquesta edició, la Cambra obsequiarà amb el “kit de la jornada” als primers inscrits a través de la pàgina web https://www.jornadainternacionalitzacio.com/ (fins a exhaurir les existències). El kit, que contindrà elements per al seguiment de la jornada, serà enviat per correu postal, prèviament a la sessió.

Patrocinadors i col·laboradors:

La 5a Jornada d’Internacionalització compta amb el patrocini de CaixaBank i Kern Pharma; la col·laboració del Port de Barcelona, Serafí Indústria Gràfica Publicitària i Via Empresa; i amb el suport de l’Enterprise Europe Network i la Comissió Europea.

Per a més informació i inscripcions, les empreses poden consultar el lloc web de la jornada https://www.jornadainternacionalitzacio.com/.

Descarregar la notícia

Close Menu