Skip to main content

La Cambra de Comerç de Terrassa donarà a conèixer a Rubí Forma’t els programes per a persones desocupades i les beques Erasmus per a nous emprenedors

 

Terrassa, 19 de març 2024 – La Cambra de Comerç de Terrassa serà present una edició més a la fira Rubí Forma’t 2024, una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí, que se celebrarà els dies 20 i 21 de març a les instal·lacions de Rubí Forma, a la Rambleta Joan Miró, s/n. L’entitat terrassenca serà present durant els dos dies en un estand en què s’informarà dels programes de formació per a l’ocupació, així com l’Erasmus For Young Entrepreneurs (EYE) per a nous emprenedors.

Per vuitena edició consecutiva, la Cambra de Comerç de Terrassa participarà a Rubí Forma’t, fira on exposarà l’oferta formativa i el funcionament dels programes de la corporació terrassenca en formació per a l’ocupació Programa PICE de Garantia Juvenil i Programa 45+. Aquests programes estan adreçats a diferents col·lectius d’edat: dels 16 als 29 anys, en el cas del PICE, i dels 45 als 60 anys, pel que fa al Programa 45+. En el decurs de l’any 2023, un total de 327 nois i noies es van formar a través del programa de Garantia Juvenil de l’entitat terrassenca i 246 persones van participar en el Programa 45+.

Nova emprenedoria
El Programa Erasmus per a Joves Emprenedors (EYE), en el qual l’entitat terrassenca ha estat pionera a Catalunya, és un programa d’intercanvi empresarial finançat per la Unió Europea que ofereix als nous emprenedors i emprenedores l’oportunitat de realitzar una estada professional amb un empresariat consolidat a un país de la Unió Europea (UE). En el Programa EYE, pot participar qualsevol persona major de 18 anys que hagi fet un pla d’empresa, de qualsevol sector i amb qualsevol perfil professional o d’estudis. Hi poden participar persones en situació d’atur, estudiants i persones que estiguin treballant o hagin constituït la seva empresa recentment. Les estades a l’estranger del Programa EYE tenen una durada d’entre un i sis mesos. La Cambra de Comerç de Terrassa coordina aquest programa des de fa quinze anys i durant l’exercici 2023 es van celebrar un total de 140 intercanvis EYE.

La fira de l’orientació i la formació Rubí Forma’t 2024 és una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí, organitzada des del Consell de l’FP, amb la participació de diferents àrees municipals. Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració d’empreses i entitats públiques i privades del territori. En aquesta edició, Rubí Forma’t vol ser una convocatòria més holística i anar més enllà del concepte clàssic de l’FP, motiu pel qual es tindrà la presència d’empreses i informació sobre batxillerats, i universitat.

 

Close Menu