Skip to main content
Notícies Cambra

Estats Units, Israel i Singapur, noves destinacions del programa europeu Erasmus per a nous emprenedors

Por 25 abril, 2018gener 2nd, 2019No hi ha comentaris

Tres nous països s’incorporen al programa d’intercanvi internacional de coneixement i experiències entre nous emprenedors i empresaris consolidats

ESTATS UNITS, ISRAEL I SINGAPUR, NOVES DESTINACIONS DEL PROGRAMA EUROPEU ERASMUS PER A NOUS EMPRENEDORS

Estats Units, Israel i Singapur, noves destinacions del programa europeu Erasmus per a nous emprenedors

Terrassa, 24 d’abril de 2018. Els nous emprenedors que s’incorporin al programa europeu de mobilitat Erasmus per a Nous Emprenedors a través del consorci europeu d’entitats dirigit per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa tindran l’oportunitat de poder comptar amb Estats Units, Israel o Singapur com a destí de la seva estada d’intercanvi a partir d’aquest mateix mes d’abril. Es tracta dels tres nous països que formalment s’han adherit com a participants en el programa que, amb un abast internacional, està concebut per promoure l’aprenentatge i la transferència de coneixements a través de l’intercanvi transnacional de nous emprenedors i empreses consolidades. Des de la perspectiva de la cooperació, l’emprenedor s’enriqueix de l’experiència i visió d’un empresari consolidat al mercat, al mateix temps que aquest es nodreix de noves perspectives per al seu negoci, així com d’ampliar una xarxa de contactes i conèixer nous mercats o establir noves accions de cooperació amb socis estrangers.

Des del febrer de 2017, la Cambra de Terrassa assumeix el rol de líder del consorci europeu que opera en el marc del programa Erasmus per a Nous Emprenedors. Durant el període 2017-2018 s’han dut a terme 211 intercanvis entre nous emprenedors i empreses d’acollida.

La Cambra, que ha estat implicada activament de forma ininterrompuda en el programa des de l’any 2009,  ha estat gestionant la participació d’empreses catalanes en el projecte com a empresaris d’acollida d’emprenedors europeus, així com la incorporació de nous emprenedors al programa per experimentar una estada en una empresa europea durant un període d’entre un i sis mesos. El programa cobreix part de l’estada d’intercanvi amb una beca d’entre 600 i 1.100 euros mensuals, en funció del país de destí. Per a l’estada en una de les tres noves

destinacions – Estats Units, Israel o Singapur- el programa disposa d’una beca de 1.000 euros mensuals i 800 euros en concepte de viatge. En aquests tres nous països adherits, la durada màxima de l’estada serà de 3 mesos.

Actualment un total de 40 països participen en el programa Erasmus per a Nous Emprenedors: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia,  Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Islàndia, Irlanda, Itàlia, Lituània, Letònia, Luxemburg, Macedònia, Malta, Moldàvia, Montenegro, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca,  Romania, Sèrbia, Suècia i Xipre, a més a més d’Albània, Armènia, Turquia, Ucraïna, Estats Units, Israel i Singapur.

Descarrega el PDF.

Close Menu