Skip to main content

L’acte de lliurament se celebrarà el dia 27 d’abril en una Cambra transformada en Cambra B&W, més oberta que mai al teixit empresarial

Els Premis Cambra 2023 esdevindran un gran punt de trobada publicoprivat del món de l’empresa i l’emprenedoria

Hi participaran destacats referents empresarials i nombroses personalitats i autoritats polítiques

 

Terrassa, 21 març 2023 Els Premis Cambra gaudeixen de bona salut. Un total de 33 candidatures concorren a la nova edició 2023 d’aquests històrics guardons empresarials de la demarcació de la Cambra de Terrassa. Des de la Cambra es valora de manera molt positiva l’atractiu que conserven aquests Premis per a les firmes de la demarcació que mantenen el nombre de participants per sobre de la trentena. Entre les candidatures, hi ha empreses de Castellbisbal, Rubí, Sant Cugat, Terrassa, Matadepera i Olesa de Montserrat. Els Premis Cambra 2023 es lliuraran el dijous dia 27 d’abril, en un acte que tindrà com escenari principal una Cambra de Terrassa transformada en Cambra Business & Working.  Un projecte que inclou la total renovació física de les tres plantes de l’edifici per reforçar la seva vocació d’obertura al teixit empresarial i al foment de l’emprenedoria. 

Tota una jornada de reflexió entorn el món de l’empresa, des dels àmbits públic i privat, emmarcaran la nova edició dels Premis Cambra que comptaran amb grans referents empresarials com Raimon Cortada (VITAE Health Innovation), Mar Galtés (Tech Barcelona) i Antonio Llardén (ENAGÁS S.A). També hi participaran nombroses personalitats i autoritats del món polític. S’espera la presència de la majoria de les dotze alcaldies de la demarcació, així com de les presidències de les tretze Cambres de Comerç catalanes, a més dels representants de la Generalitat. Els Premis Cambra 2023 esdevindran un gran punt de trobada del món empresarial tant de l’àmbit públic com privat. 

Josep Prats, director gerent de la Cambra de Terrassa, indica que “reconèixer els assoliments empresarials continua tenint tota la vigència pel qual es van crear el Premis Cambra, ja que si bé el context socioeconòmic és canviant, les empreses són la font de generació d’oportunitats per a les persones més important que tenim en un territori com la demarcació de la Cambra de Terrassa, i això cal cuidar-ho.”

Jornada de reflexió i intercanvi

L’acte de lliurament dels Premis es concretarà en una àmplia jornada d’opinió, reflexió i intercanvi entorn de l’empresa i l’emprenedoria. Així doncs, la jornada s’estructurarà en quatre blocs temàtics, coincidint cadascun d’ells amb una de les categories dels Premis Cambra:  Internacionalització, Sostenibilitat, Innovació i Emprenedoria (en els guardons, Start Up Emergent). Recordar que els Premis Cambra inclouen també el guardó a la Trajectòria Empresarial.   

Durant cada sessió, en què es lliurarà el Premi a la categoria afí, hi haurà també la intervenció d’un referent empresarial. La jornada s’iniciarà a dos quarts de deu del matí (09.30) amb l’acte de lliurament del Premi a la Internacionalització sota la presidència de la Hble. Consellera d’Acció Exterior i Govern Obert Sra. Meritxell Serret i en el qual el Sr. Raimon Cortada, CEO de Vitae Health Innovation, oferirà la conferència “Internacionalització Tradicional, vs. Start Ups nascudes globals”. 

A dos quarts d’una (12.30), es preveu la presentació institucional de Cambra B&W  i el lliurament del Premi a la Trajectòria Empresarial.  La sessió, presidida per la Hble. Consellera d’Economia i Hisenda Sra. Natàlia Mas,  anirà acompanyada de la conferència “Ecosistema emprenedor català”,  a càrrec de la Sra. Mar Galtés , directora de Desenvolupament Corporatius a Tech Barcelona i autora dels llibres Barcelona startup i Aventuras de emprendedores. 

A la tarda (17.00), es reprendran les sessions amb la conferència del Sr. Antonio Llardén president executiu d’ENAGÁS S.A, “L’aportació d’ENAGÁS a la sostenibilitat i la seguretat energètica en l’àmbit europeu”. Tot seguit es farà  lliurament dels Premis Cambra a la Innovació i a la Sostenibilitat, acte que serà presidir per la Hble. Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Sra. Teresa Jordà.  

Per a Iolanda Pujol, responsable d’Estratègia i Projecció Institucional, “la Cambra sempre ha estat una entitat  impulsora del creixement de l’empresa i que promou el vincle i les relacions entre els actors privats, empreses i els actors públics de govern i administració. És aquest esperit d’integració el que ens ha permès posicionar-nos com entitat coneixedora de la realitat socioeconòmica i el que ens ha encoratjat a promoure la integració de coneixement entre empresaris i directius a través d’establir relacions, organitzar activitats i prestació de serveis orientats als diferents àmbits de la gestió empresarial.

L’Emprenedoria al Teatre Principal 

Una altra de les sorpreses que reserva el programa dels Premis Cambra 2023 serà la participació de Josep Coll, advocat, rocker, emprenedor i fundador de Red Points. Coll presentarà “Rock and Business”, “la primera conferència d’emprenedoria de la història amb banda de rock en directe”, en paraules el mateix empresari.  

Per celebrar la darrera sessió de la jornada, dedicada a l’emprenedoria i al Premi a l’Start Up Emergent, l’acció del Premis Cambra es desplaça al Teatre Principal.  Aquí, “Rock and Business” donarà pas a l’exposició dels tres projectes finals als Premis 2023 a la Millor Start up Emergent que es triarà, in situ, per votació telemàtica dels assistents.

Cambra B&W, la Cambra es transforma 

Els Premis Cambra 2023 també serviran per presentar la  transformació de la Cambra en la Cambra Business & Working (Cambra B&W).  Un projecte que neix amb la vocació de ser una plataforma per al foment de l’esperit emprenedor de la demarcació, amb un sentit ampli i actual, i capaç d’aprofitar la potencialitat de la ciutat (connectivitat, universitat, etc.) “La Cambra s’obrirà més que mai al teixit empresarial i també a emprenedors i emprenedores, start up,  PIMES i micropimes” explica Marianella Pereira, responsable de Cambra B&W, Transformació Digital i Sostenibilitat. 

Els objectius de Cambra B&W són impulsar l’emprenedoria i les starts ups de base tecnològica a través de projectes connectats a les necessitats del territori i ajudar les PIMES a incrementar la seva competitiva a través de la transformació digital, la sostenibilitat i les aliances estratègiques. També persegueix oferir serveis adaptats a les necessitats de PIMES autònoms i emprenedors, i potenciar la gestió sostenible dels seus col·laboradors. 

Per reforçar i afavorir aquesta vocació de punt d’acollida, impuls i projecció de l’emprenedoria, les tres plantes de l’edifici transformades en Cambra B&W acolliran coworkings,  sales de networking i laboratoris d’assajos i experimentació. Les obres que ja es troben en el  tram final d’execució, tenen un pressupost de 1.250.000 euros, dels quals 230.000 € provindran dels fons FEDER EU a través de la Fundación Incyde de la Cambres de Comerç i que corresponen al 50’% de l’espai coworking digital. A Catalunya només hi ha dos coworkings digitals de les característiques del que hi haurà a Terrassa i al conjunt de l’Estat se’n disposen de vint i dos”.  

Marianella Pereira explica que “el concepte Cambra B&W neix de la pròpia experiència i ecosistema empresarial de la Cambra”. Un bon exemple és la trajectòria de la Cambra en matèria d’internacionalitzacióon disposem d’un ecosistema molt ric en contactes”. En aquest sentit, Iolanda Pujol, responsable d’Estratègia i Projecció Institucional de la Cambra de Terrassa, indica que  “la Cambra vol integrar dins d’aquest ecosistema un nou format d’organització que potencií i refermi noves realitats empresarials d’iniciativa i actitud emprenedora, que afavoreixi sinergies amb realitats ja consolidades i que potencií l’intercanvi de coneixement i experiència per seguir promovent el creixement socioeconòmic del territori”. 

Close Menu