Skip to main content

Del 18 al 22 de març, amb la participació de sis empreses


Croàcia i Sèrbia obre la temporada 2024 de missions comercials de la Cambra de Comerç de Terrassa


L’intercanvi de Kènia i Tanzània, una de les novetats d’aquest any


Terrassa, 15 de març 2024.
Un total de sis empreses de diferents sectors participaran, del 18 al 22 de març, en la missió comercial a Croàcia i Sèrbia que organitza la Cambra de Comerç de Terrassa, en el marc del Pla d’Acció Internacional (PAI) del Consell de Cambres de Catalunya. Aquest intercanvi obre la temporada de missions comercials per al 2024 de la corporació terrassenca que presenta com a novetats els destins a Kènia i Tanzània, i a Austràlia i Nova Zelanda. Aquest últim, en modalitat virtual, un format que facilita les reunions internacionals de negocis on el desplaçament és més difícil per l’elevat cost del viatge.

Del 18 al 22 de març, tindrà lloc la primera missió comercial, presencial i directa, de l’exercici 2024 de la Cambra de Comerç de Terrassa.  Aquesta missió a Croàcia i Sèrbia comptarà amb un grup de sis empreses multisectorials, de les quals dues són del Vallès Occidental: Sumal, companyia de Rubí especialitzada en roll contenidors, i Manusa Doors, de Sant Cugat del Vallès, dedicada a les portes automàtiques.  La resta de companyies provenen de les demarcacions de Barcelona i Lleida, i una, de Mallorca. La diversitat de procedències de les companyies respon “al fet que cada cambra catalana compta amb uns destins amb els quals està especialitzada i no hi ha missions repetides entre entitats”, explica Montse Llimós, responsable de Coordinació Internacional de la Cambra de Comerç de Terrassa.

Novetats 2024

El programa de missions per al 2024 de la Cambra de Comerç de Terrassa té un total de nou intercanvis diferents. Entre ells, cal destacar les dues novetats introduïdes aquest any per la corporació terrassenca. Una d’elles és la missió a Kènia i Tanzània, en la qual les empreses ja es poden inscriure fins al 10 d’abril. L’altra novetat és la missió virtual a Austràlia i Nova Zelanda. “La modalitat online ens permet introduir destins que d’una altra manera resultaria molt difícil a causa de l’elevada despesa, sobretot pel cost viatge”, explica la coordinadora Montse Llimós. La resta de missions previstes per al 2024 són Costa Rica, Panamà i República Dominicana, els països bàltics – – Estònia, Letònia i Lituània-, Mèxic, Turquia i Qatar.
Més informació: https://www.cambraterrassa.org/agenda/?tribe_paged=1&tribe_event_display&tribe_eventcategory%5B0%5D=74

Més de vint anys

Les missions comercials, impulsades des del Consell General de Cambra de Catalunya amb el suport d’ACCIÓ, són ja una activitat clàssica i molt dinàmica que organitza la Cambra de Comerç de Terrassa des dels anys noranta, per a l’obertura de nous mercats per part de les empreses catalanes. En aquest sentit, la primera missió a Croàcia se celebrava l’any 2004.  Aquests viatges col·lectius de negocis, s’han confirmat com una eina molt efectiva per a la  promoció comercial i  l’obtenció de nous contactes i clients. Montse Llimós explica que “les missions comercials de la Cambra de Comerç de Terrassa són de caràcter multisectorial i, més enllà dels contactes internacionals, suposen també una excel·lent eina de trobada amb les altres empreses participants, el que afavoreix l’intercanvi d’informació i coneixements, i networking”.

L’experta explica que la pandèmia ha suposat un punt d’inflexió per a aquests intercanvis de negocis, ja que va ser a partir de l’any 2020 que es van començar a celebrar les missions virtuals. “Hi ha hagut un canvi de paradigma. Però cal tenir en compte que aquestes accions, en el seu format original, presencial, ofereixen un valor afegit insubstituïble: l’intercanvi entre professionals en el context extraordinari que aporta trobar-se en un país estranger. Es crea un vincle fort entre els participants que afavoreix sinergies duradores”.

Durant les missions comercials, cada empresa compta amb una agenda totalment personalitzada de visites a companyies d’acord amb el perfil i interessos de cadascuna. “Els programes es preparen gràcies als contactes que disposem en els diferents països”. Per a Llimós, com a experta tècnica en aquest tipus de missions amb una experiència de més de deu anys, “aquestes estades professionals generen una alta fidelització cap a l’entitat, ja que s’ofereix un suport i un acompanyament durant tot l’intercanvi que els participants valoren molt”.

El Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya impulsa cada any la internacionalització de l’empresa catalana amb el suport d’ACCIÓ. El Pla d’Acció Internacional (PAI) de les Cambres Catalanes suposa un gran impuls per a la internacionalització operativa i estratègica de les empreses.

Close Menu