Skip to main content

El llibre blanc dels despatxos professionals va presentar-se dijous passat a la Cambra de Comerç de Terrassa

CRÉIXER EN VOLUM, AFRONTAR LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL I OFERIR SERVEIS AMB MÉS VALOR AFEGIT, SÓN ELS ACTUALS REPTES DELS DESPATXOS PROFESSIONALS

L’estudi del sector, impulsat per Sage, s’ha portat a terme amb les respostes de 30.000 assessories i despatxos del país.

Marc Rius, Senior Sales Manager de Sage, va ser l’encarregat de la presentació de l’estudi.

Terrassa, 24 de febrer de 2020. El Llibre Blanc dels despatxos professionals que va presentar-se dijous passat, dia 20 de febrer, a la seu de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa avalua l’actual situació del sector i planteja els reptes que ha de superar per afrontar amb garanties el futur. L’estudi, impulsat per Sage, empresa de serveis a empresaris i emprenedors en sistemes de comptabilitat, nòmines i pagaments, ha estat presentat per Marc Rius, Sales Manager de la companyia, en un acte presidit i conduït per Josep Prats, Director-Gerent de Cambra de Terrassa.

El Llibre Blanc sobre els despatxos professionals descriu un sector excessivament atomitzat -a l’Estat hi ha registrades 67.991 empreses de gestoria i assessoria de les que un 52% tenen només un empleat-; que en un 84% dels casos té pendent la seva transformació digital; amb un fort intrusisme professional; i que competeix per preu, el que genera que perdin rendibilitat.  L’estudi, però, assenyala també les grans oportunitats de creixement del sector gràcies al seu coneixement del client i la seva relació de confiança amb el mateix. La recepta que el Llibre Blanc planteja als despatxos professionals és evolucionar cap a uns serveis de més valor afegit, créixer fins als 20-50 empleats (actualment la mitja és de 2,1) amb fusions, integracions o el treball amb plataformes digitals; i afrontar la transformació digital, que no només consisteix en disposar de tecnologia. I per això, aconsella invertir en intangibles: software i serveis; formació de negoci i incorporació de talent a l’empresa.

A l’acte hi van assistir una trentena de representants de gestories, assessories i despatxos professionals dels municipis de la demarcació de Cambra de Terrassa.

Servei de la Cambra

La Cambra de Comerç de Terrassa té precisament entre els seus objectius estratègics col·laborar amb les empreses en la seva transformació digital i disposa d’un servei específic d’assessorament en màrqueting digital a disposició de tot el teixit empresarial i d’emprenedors de la seva demarcació. Aquest assessorament permet optimitzar la presència de les empreses a Internet a través d’un pla d’acció que inclou un repàs exhaustiu a totes les seves etapes: anàlisi personalitzada de cada cas, diagnosi de la situació, estudi de la competència i disseny d’una estratègia específica.

Descarregar la notícia

Close Menu