Skip to main content
Carregant Esdeveniments

Mostra els detalls

Inici:
18 març
Finalització:
21 març
 • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Missió comercial a Croàcia i Sèrbia 2024La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, en el marc del Pla d’Acció Internacional 2024 del Consell General de Cambres de Catalunya i amb la cooperació dels seus col·laboradors  a Croàcia i Sèrbia, organitza una Missió Comercial a Croàcia i Sèrbia del 18 al 22 de març de 2024.

Aquesta missió comercial és de caràcter multisectorial

Es visitaran, entre d’altres, les ciutats de  Zagreb i Belgrad segons les agendes individuals preparades específicament per la Cambra per a cada empresa.

Data límit d’inscripció:  19 de gener de 2024

________________________________________________________________________________________________________________

OPORTUNITATS DE MERCAT

Per què Croàcia?

El creixement econòmic de Croàcia el 2021 va ser del 10,4%, superant el nivell previ a la crisi provocada per la Covid i després d’una caiguda del -8,1% el 2020. Aquesta recuperació s’ha basat en el consum intern, l’exportació i el turisme que ha superat totes les expectatives per a aquest any.

Pel 2023, s’esperen unes xifres similars a les del 2019, any rècord en turistes i ingressos i amb una participació del turisme del 24,4% el PIB. Aquest sector és clau per país, ja que suposa una important entrada de divises i genera un fort impacte en altres sectors econòmics com la indústria, la construcció i el transport.

A tot això, cal afegir-hi la major absorció dels fons europeus i del Pla de Recuperació i Resiliència de la UE que estan rellançant la transformació de l’economia del país, la seva digitalització, la seva transició cap a les energies renovables i la millora de les infraestructures de transport i de medi ambient

 

Per què Sèrbia?

El creixement econòmic de Sèrbia durant el 2021 va ser d’un 7,5% superant també (com Croàcia) les xifres instaurades d’abans de la pandèmia. A causa de la seva important posició geogràfica, són moltes les empreses de renom mundial que reconeixen el potencial de Sèrbia i que decideixen ubicar el seu negoci al país.

Les exportacions al mercat de la Unió Europea estan lliures de duanes segons l’Acord d’Estabilització i Associació. El Tractat de Lliure Comerç amb la Federació Russa estableix que els béns produïts a Sèrbia es poden exportar lliurement a Rússia.

El Tractat de Lliure Comerç d’Europa Central (ALCEC) és un acord comercial entre Albània, Bòsnia i Hercegovina, Macedònia, Moldàvia, Montenegro, Sèrbia i la Missió d’Administració Provisional de les Nacions Unides (UNMIK) a Kosovo permet a les empreses a Sèrbia exportar béns a un mercat de 22 milions de persones, també sense duanes. A més d’això, amb 7,5 milions de persones, el mercat serbi és el segon més gran al sud-est d’Europa,

________________________________________________________________________________________________________________

INFORMACIÓ

Quota de participació:   650 € (+IVA)

Preu d’agendes en destí:

 • Croàcia: 650 €+IVA
 • Sèrbia : 650 €+IVA

Data límit d’inscripció: 19 de gener de 2024

Places limitades

Què us oferim?

 • Reunió amb el responsable dels mercats de Croàcia i Serbia de la Cambra de Comerç de Terrassa per avaluar l’activitat i l’objectiu de l’empresa participant.
 • Agenda individualitzada elaborada pels nostres col·laboradors a destí.
 • Recolzament logístic d’organització i tramitació de la documentació necessària.
 • Ampli ventall de productes específics que us poden ajudar a fer més rendible l’acció.
 • Seguiment personalitzat de l’acció comercial.
 • Acompanyament d’un tècnic de la Cambra de Comerç de Terrassa durant el viatge i a visites si així ho requereix l’empresa.

Destinataris:

Empreses que desitgin obrir mercat, buscar socis comercials, distribuïdors, clients, etc.

Requisits:

Obert a qualsevol empresa, previ filtre de les oportunitats al país de destí.

________________________________________________________________________________________________________________

Condicions de participació

 1. L’objectiu de l’acció és promoure la internacionalització de l’empresa participant. Queden, doncs, excloses les empreses que no persegueixin aquest objectiu.
 2. Per tal de poder preparar adequadament els contactes, l’empresa es compromet a aportar tota la informació que se li sol·liciti dins la data fixada pels organitzadors a:

Montse Llimós mllimos@cambraterrassa.org

Cambra de Comerç de Terrassa, Departament Internacional

C/ Blasco de Garay, 29-49

Tel. 937339833

 1. La sol·licitud de participació només es considerarà ferma amb la recepció del formulari d’inscripció degudament emplenat i el justificant del pagament corresponent a la quota de participació (+IVA)
 2. Forma de pagament:Per transferència bancària on figuri com a concepte “Missió Directa a Croàcia i Sèrbia 2024” al compte número:

IBAN: ES17 0081 5098 65 0001052607

SWIFT: BSABESBB

 1. El criteri de selecció de les empreses participants serà el següent:
 • La idoneïtat del producte al mercat objectiu.
 • La data d’arribada de la inscripció (full d’inscripció i comprovant del pagament).
 • Tindran prioritat les empreses dels sectors que tinguin sortida en el mercat objectiu i les que sol·licitin agenda d’entrevistes a tots els països de la Missió.

Es comunicarà a les empreses seleccionades. A les empreses no seleccionades se’ls retornarà la quota de participació i rebran una comunicació amb les raons de l’exclusió.

 1. L’empresa es compromet a mantenir les entrevistes de treball que s’hagin programat d’acord amb la informació i les instruccions subministrades.
 2. Donat el cas que fos necessari la contractació d’un intèrpret, el cost addicional dels seus serveis aniran a càrrec de l’empresa.
 3. Tota alteració en el viatge com dates, vols, itineraris, haurà de ser prèviament autoritzada pel director de la Missió.
 4. En cas de cancel·lació de l’empresa: La quota de participació no es retornarà.La penalització del cost de l’agenda de contactes serà del 100% en cas de què el nostre col·laborador a destí hagi començat les tasques de preparació de l’agenda.
 5. De les despeses ocasionades amb l’agència de viatges, l’empresa en serà directament responsable.

 

Convocatoria missió comercial Croàcia i Sèrbia 2024

Convocatoria misión comercial Croacia y Serbia 2024

Contacta amb:
Montse Llimós mllimos@cambraterrassa.org
937 339 833

Close Menu