Skip to main content

Què significa ser emprenedor?  

 

Les millors escoles de negocis del món han fet nombroses recerques sobre què significa ser emprenedor. Aquests estudis, sovint conclouen que tots els emprenedors tenen unes característiques personals en comú, com per exemple:

– Iniciativa i passió pel que fan.
– Visió per a detectar les oportunitats de negoci i les necessitats no cobertes al mercat.
– Confiança en un mateix i capacitat per assumir riscos.
– Flexibilitat i adaptació al canvi.
– Perseverança, tenacitat i resiliència.
– Capacitat per superar obstacles i una actitud constructiva davant el fracàs que sovint l’emprenedor l’entén com a un aprenentatge.

Malgrat que aquestes característiques sovint són, en major o menor grau, alguns dels trets de personalitat innats de les persones emprenedores, aquestes capacitats es poden aprendre i millorar al llarg de la nostra vida, gràcies a un adequat aprenentatge, i, sobretot, amb l’ajuda i l’experiència d’altres emprenedors.

El fet de tenir una personalitat emprenedora ajuda a tenir l’èxit en el món empresarial, però no ho és tot: per tenir èxit en el món de l’empresa és necessari un aprenentatge que permeti crear empreses sòlides al llarg del temps.

Com podem aprendre a ser un empresari d’èxit?

 

Existeixen nombroses tècniques per tal que puguem adquirir les competències necessàries per liderar, gestionar i expansionar la nostra empresa. Algunes d’elles són:

– Aprendre a avaluar adequadament els riscos i a minimitzar-los.
– Estructurar l’estratègia de l’empresa en un pla estratègic.
– Planificar i gestionar adequadament.
– Superar les traves administratives de la gestió del dia a dia de l’empresa.
– Millorar l’orientació al mercat, investigant què és el que volen els nostres consumidors.
– Tenir cura de l’atenció als clients.
– Utilitzar les millors eines de màrqueting que ens apropin als nostres clients.
– Aprendre a anticipar-nos als canvis de l’entorn i a evolucionar com a empresa.

Oi que seria molt útil poder aprendre algunes d’aquestes tècniques de la mà d’un empresari experimentat que t’ajudi a evitar les errades dels principiants? I si alhora, ho poguessis fer en algun país europeu?

Si opines que sí, enhorabona! Això és el que pots tenir si participes en el programa Erasmus for Young Entrepreneurs (Erasmus per a Nous Emprenedors) que gestiona la Cambra de Terrassa.

Aquest programa ajuda a emprenedors de totes les edats i sectors d’activitat a aprendre la “professió” d’empresari gràcies a l’experiència d’empresaris consolidats del teu sector i, alhora, a conèixer com es treballa en altres països europeus.

Inspiració, aprenentatge, networking i creixement personal són només una mostra del que pots guanyar participant en el programa.

Vols saber-ne més?

Més informació sobre el programa Erasmus per a Nous Emprenedors de la Cambra

O contacta’ns a: internationalprojects@cambraterrassa.org

Close Menu