Erasmus per a nous emprenedors

El programa Erasmus per a Nous Emprenedors (o Erasmus for Young Entrepreneurs) és un programa d’intercanvi empresarial que ofereix als nous emprenedors l’oportunitat de realitzar una estada professional amb un empresari consolidat a un país de la Unió Europea (UE).

Qui hi pot participar?

Qualsevol persona amb un futur projecte empresarial que hagi redactat un Pla d’Empresa, o bé, aquells nous emprenedors amb un negoci propi ja constituït en els darrers 3 anys.
De tots els sectors empresarials i professionals.
A partir de 18 anys, i sense cap altre límit d’edat ni de formació.
Els empresaris consolidats d’acollida han de ser Pimes de la UE amb un mínim de 3 anys d’experiència al mercat.

En què consisteix?

Ofereix als nous emprenedors l’oportunitat de realitzar una estada a l’empresa d’un empresari consolidat a un país de la UE durant un període d’entre 1 i 6 mesos. Les estades es poden fraccionar en períodes més curts si es decideix de mutu acord amb l’empresari d’acollida.
Aquest programa NO és només de pràctiques d’empresa. És un programa de col·laboració professional d’àmbit internacional. L’objectiu del programa és la transferència d’experiència entre nous emprenedors i empresaris experimentats, així com la creació de xarxes de negoci a nivell europeu.

Què ofereix el programa?

Una beca de la Comissió Europea per finançar l’estada al país d’acollida distribuïda en quantitats mensuals. L’import variarà en funció del país de destinació i de la durada total de l’estada segons les condicions establertes pel programa (beques d’entre 530 i 1.100 euros mensuals).
El suport de la Cambra de Terrassa per ajudar a la inscripció al programa.
Accés a la base de dades d’empresaris d’acollida de tot Europa.
La gestió de la Cambra de Terrassa per trobar l’empresari més adient així com per gestionar tot el procés.
Formar part de l'”Alumni database” i de les seves activitats de networking.

Quins són els beneficis pels participants?

Com participar-hi?

A.- Tens Pla d’empresa?

  • Omple el següent formulari (en anglès)
  • Envia’ns el formulari, el teu CV i el Pla d’empresa

B.-No tens Pla d’empresa?

Contacta’ns! T’ajudem a fer-lo gratuïtament!

FAQ'S

Contacta amb Núria López / Anna Pajarón :
internationalprojects@cambraterrassa.org

Experiències d'èxit. Per què tu no?

Susana Requena – 1 mes i mig a França

Sector: Ceràmica

 (a partir del minut 13)Júlia Bagaria – 5 mesos al Regne Unit

Sector: Audiovisual

“Els cinc mesos que vaig estar a The Dreamcatchers, rebent els seus consells, coneixements i recomanacions, em van donar l’embranzida que necessitava per aconseguir posicionar la meva empresa entre les empreses de vídeos de casament principals de Catalunya.”

Gerard Pujadó – 3 mesos a Irlanda

Sector: Videojocs

“Apart de la gran experiència professional i personal que he viscut, he fet molts contactes pel meu futur negoci i amb el meu empresari d’acollida ja estem planificant com col·laborar en un futur.”

Adelina Mara – 1 mes a Alemanya

Sector: Psicologia

“El que vaig aprendre amb la meva empresària d’acollida va ser molt més que ser empresari d’èxit. El programa Erasmus for Young Entrepreneurs ha donat suport a la meva passió per ajudar als altres. L’empenta que em va donar m’ha permès viure la gran experiència d’haver ajudat centenars de famílies en el benestar dels seus estimats fills.”