Webinar: Fidelitzar els clients digitalment

Dimecres 10 de novembre de 14:00h a 16:20h
Inscripció gratuïta

Webinar: Fidelitzar els clients digitalment

En aquesta sessió ens endinsarem en el món de fidelitzar a un client i descobrirem la importància de fer-ho. Començarem parlant de la importància de conèixer els nostres clients potencials per saber què necessiten, què els hi pot servir i què podem fer en el nostre comerç per tal de fidelitzar-los de manera correcta.

Treballarem de forma pràctica l’anàlisis DAFO, una eina molt útil per a detectar aquelles coses que es poden potenciar dins del negoci. És important saber allò que funciona en el nostre negoci per potenciar-ho. Posteriorment parlarem de l’estratègia de fidelització per acabar portant-la a l’execució a través de les xarxes socials, sobretot des d’Instagram, que és la més potent per a fer-ho. Finalment, veurem alguns exemples de negocis que ja ho estan fent.

Dia: 10 de novembre de 2021
Hora: de 14:00 a 16:20 hores
Preu: Gratuït

Destinataris:
  • Empresaris individuals, gerents , directors propietaris o gestors de punt de venda d’empreses del sector comerç minorista.
  • Emprenedors del sector comercial minorista.
  • Responsables de les diferents àrees de negoci de les empreses del comerç minorista.
  • Gestors de zones comercials urbanes, mercats municipals i equipaments comercials.

Les empreses participants hauran de pertànyer a algun dels epígrafs d’activitat del CNAE-2009, grup 47 o estar donats d’alta a l’IAE als epígrafs 64,65 o 66. Les persones emprenedores que s’inscriguin hauran d’estar planificant l’inici d’una activitat econòmica dins del sector del comerç minorista.

Programa:

14:00h Introducció i benvinguda
a càrrec de la Sra. Fanny Novell, vocal del Comitè Executiu de la Cambra de Terrassa

14:10h Serveis de suport al Comerç de la Cambra de Terrassa
a càrrec del Sr. Antoni Munuera, responsable de Programes de Promoció de la Cambra de Terrassa

14:20h Inici de la jornada “Fidelitzar els clients digitalment”
a càrrec de la Sra. Gretta Borras, CEO agencia de màrqueting digital (coneguda a les xarxes com a a Omg! Gretta) amb una dilatada experiència ajudant  a les persones a impulsar els seus negocis amb estratègies i a través de la publicitat de pagament i d’automatitzacions i email màrqueting. La seva passió pel món digital fa que una de les seves missions sigui que les persones entenguin totes les coses bones que es poden aconseguir gràcies la digitalització.

  • La importància de la fidelització al client
  • Objectius principals d’un programa de fidelització
  • Estratègia de fidelització
  • Com fidelitzem al client?
  • Com digitalitzem la fidelització
  • Exemples de fidelització digitalitzada

16:20h Torn obert de preguntes

La sessió es desenvoluparà en format online a través de la plataforma Teams. Un cop inscrits, rebreu un correu amb la informació per unir-vos a les sessió.

 

INSCRIU-TE A LA JORNADA!

Organitza:

Amb el suport de:

La jornada s’emmarca en el Programa de Suport al Comerç Minorista, amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

Una manera de fer Europa

Contacta amb:

 Elisenda Moncada emoncada@cambraterrassa.org
93 733 98 33