Skip to main content

Una vintena de joves participen en la segona edició del
Summer Bootcamp de competències emprenedores
de la Cambra de Comerç de Terrassa

Una setmana intensiva que comença, avui dilluns, dia 8 de juliol, a la seu de la corporació terrassenca

 

Terrassa, 8 de juliol 2024 – Una vintena de nois i noies, entre els 18 i 30 anys, participen, des d’avui dilluns, dia 8 de juliol, en la segona edició del “Summer Entrepreneurship Bootcamp 2024”, en competències emprenedores per a estudiants universitaris i d’FP, organitzat per la Cambra de Comerç de Terrassa.  El “Summer Entrepreneurship Bootcamp 2024” està dissenyat íntegrament per la Cambra de Comerç de Terrassa, dintre del programa España Emprende, cofinançat pel Fons Social Europeu, cosa que fa possible la inscripció gratuïta a l’activitat. El Summer Bootcamp se celebrarà, a les instal·lacions de la Cambra Business & Working, del 08 al 12 de juliol, de  9 del matí a 3 de la tarda. D’aquesta edició destaca l’increment de la presència de noies que s’equipara amb els participants nois.

Aprendre a treballar en equip, a liderar, a delegar, a parlar en públic o a dissenyar un business plan són exemples de les competències que adquiriran i milloraran els nois i les noies que participen en el programa.  Aquest Bootcamp forma part de les iniciatives que desenvolupa la Cambra de Comerç de Terrassa en el foment de la nova emprenedoria, i per fer de la cultura emprenedora una visió accessible a tothom amb un projecte de negoci. Dels participants d’aquesta segona edició destaca l’increment de noies fins a arribar al 50%, equiparant-se amb la presència de nois. Sobre el nivell d’estudis, un 20 % són graduats/des universitaris/es, un 26% tenen formació de grau mig o bé superior d’FP i la resta, amb perfils més joves, provenen d’estudis d’ESO.

El Bootcamp terrassenc és ara mateix una proposta nova en l’àmbit cameral català. El programa proposa una immersió de 30 hores intensives, entorn de la metodologia i les competències emprenedores. Els estudiants que hi participen s’endinsaran, amb diferents tallers i dinàmiques de joc, en el cercle emprenedor: des de la idea embrió fins al pla d’empresa i el llançament.

La cap d’Emprenedoria de l’entitat terrassenca, Anna Pajarón, explica que “és un gran plaer per a tot l’equip d’Emprenedoria de la Cambra de Comerç de Terrassa consolidar el Bootcamp emprenedor d’estiu per a joves i inaugurar la segona edició. El que va ser una nova aposta innovadora l’any passat, ha resultat una iniciativa exitosa que ha ajudat els joves a empoderar-se, guanyar confiança i conèixer el procés emprenedor des d’una edat molt jove. Això els permetrà ser molt més emprenedors en els seus projectes, tant si són de negocis com si es tracta d’altres projectes vitals, però sempre tenint en compte uns eixos de creativitat, tecnologia, sostenibilitat i impacte social”. Pajarón afegeix que “dotar els joves amb eines per ser més emprenedors es tradueix sempre en noves empreses, però  també en persones més preparades per al futur”.

Solucions a reptes mundials

El programa orienta en quatre  línies de treball a través de les quals els joves s’iniciaran progressivament en la dinàmica de l’emprenedoria. El primer pas serà la generació d’idees en quatre àmbits força actuals: green (sostenibilitat i medi ambient), social (per a la millora de vida de les persones i la igualtat), tech (tecnologia i innovació), i creative (desenvolupament del talent creatiu). Organitzats en equips, els nois i les noies, amb les seves idees, buscaran solucions a reptes mundials i els hi donaran forma per a convertir-los en projectes emprenedors. Els participants experimentaran la metodologia emprenedora a través de la gamificació i avançaran, pas a pas, en aquest procés amb l’execució dels diferents tallers: repte, ideació, prototip, pla d’acció i llançament.

Focalització en emprenedoria

La Cambra de Comerç de Terrassa és una de les cambres catalanes amb una major focalització i especialització en el foment de la nova emprenedoria. En aquest sentit,  ampliar el ventall de suports als nous emprenedors i les Start-up és una aposta estratègica i diferencial de l’entitat.

En aquests moments, qualsevol projecte o iniciativa emprenedora a la demarcació territorial de la Cambra de Terrassa pot trobar el suport necessari. Des d’aquesta corporació es fomenta l’emprenedoria amb un servei 360 graus que permet obrir el ventall d’actuació a qualsevol col·lectiu i persona que vulgui emprendre, des de l’idea, el model de negoci, el pla d’empresa, l’accés al finançament, la internacionalització, la posada en marxa, fins a l’alta d’autònoms o constitució de SL.

Close Menu