Skip to main content

TROBADA INSTITUCIONAL ENTRE L’AJUNTAMENT DE TERRASSA I LA CAMBRA DE TERRASSA PER REVISAR ACTUACIONS EN PRO DEL TEIXIT SOCIOECONÒMIC TERRASSENC

Per part de l’Ajuntament hi van participar la Sra. Núria Marín, tinenta d’alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat; i la Sra. Lluïsa Melgares, tinenta d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat

Terrassa. 7 de febrer de 2022.- L’Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa es van reunir el passat dimecres per tractar aspectes d’interès pel que fa a la promoció econòmica i del teixit socioeconòmic de la ciutat en els quals hi col·laboren les dues entitats. Per part de l’Ajuntament de Terrassa van participar en aquesta reunió la Sra. Núria Marín, tinenta d’alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat, i la Sra. Lluïsa Melgares, tinenta d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat. Van ser rebudes a la seu de la Cambra de Terrassa pel seu president, Ramon Talamàs; el director gerent de l’entitat, Josep Prats; Josep Beltran, responsable de serveis a l’empresa; i Marianella Pereira, responsable de Sistemes Sostenibilitat i del Projecte Cambra B&W.

 En aquesta trobada es van tractar els diferents temes relatius al teixit socioeconòmic de Terrassa:

 

Digital Impulse Hub

L’Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Terrassa són dos dels membres fundacionals del Digital Impulse Hub, una iniciativa de col·laboració publicoprivada per al foment de la transformació digital, la digitalització de la indústria i el comerç, les administracions, la formació, el creixement de les start-up digitals, la innovació i la competitivitat internacional de les pimes. A més, en formen part també com a membres fundacionals el Consell General de Cambres de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l’Ajuntament de Rubí, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Localret.

El Digital Impulse Hub té la voluntat de ser escollit dins del Digital Europe Programme, finançat per la Unió Europea i l’estat espanyol, en aquest cas, a través de fons europeus Next Generation (NGEU). El projecte ha superat ja diverses fases i es presentarà definitivament abans del termini de presentació de la convocatòria del Digital Europe Programme, establert per al 22 de febrer.

 

Projecte de remodelació de les instal·lacions de la Cambra de Terrassa: Cambra Business & Working

La Cambra de Terrassa va presentar a l’Ajuntament de Terrassa un projecte de futur pel que fa a la seu de l’entitat, situada al carrer Blasco de Garay. El projecte Cambra Business & Working (Cambra B&W) vol promoure l’obertura de l’entitat, afavorint espais de co-working, el creixement de projectes de base tecnològica i digital i promoure la promoció de l’activitat socioeconòmica de la demarcació de la Cambra de Terrassa.

 

Terrassa impulsa la Formació Professional

La Cambra de Terrassa té una forta implicació en l’impuls de l’FP. En la trobada es van tractar les inquietuds del teixit empresarial pel que fa a la planificació i l’orientació dels plans formatius.

 

Promoció del comerç

En matèria del sector del comerç, durant la trobada, la Cambra va mostrar el seu interès per conèixer els treballs preliminars de projecció d’un possible APEU a la ciutat de Terrassa i ha mostrat la seva predisposició per participar-hi activament. D’altra banda, des de la Cambra s’ha plantejat la potencialitat de les campanyes de promoció del comerç, com ara de compra incentivada, que han estat molt efectives en aquelles poblacions que les han gestionat, amb les quals la Cambra de Terrassa ha col·laborat.

 

Repàs dels diferents convenis entre l’Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Terrassa

En el marc de la trobada institucional, es va fer un repàs als diferents convenis entre l’Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Terrassa, que es concreten en: Plataforma Innointegra, TIC Cambra, Programa de Suport a la Internacionalització, Accelera en Òrbita i les tutories d’acompanyament a emprenedors. La Cambra de Terrassa ha remarcat els resultats positius de la majoria dels projectes i convenis i la seva potencialitat.

Per la seva part, l’Ajuntament de Terrassa va informar de l’aprovació del pressupost del Pla Director de Polígons Industrials, que preveu destinar-hi 50 mil euros, a més d’una partida important per a inversions i actuacions de manteniment als polígons. També es va tractar la voluntat d’elevar al Ple municipal un pla per potenciar la mobilitat vehicle elèctric.

Finalment, la Cambra de Terrassa va manifestar la seva voluntat i interès en participar activament en aquells aspectes socioeconòmics lligats a la projecció de Terrassa com a ciutat, com el Pacte per a l’Ocupació. La Cambra de Terrassa va manifestar el seu disgust per haver estat exclosa d’aquest pacte i per no haver rebut feedback de les diferents consultes en els quals ha participat. Des de l’Ajuntament, es va explicar que la signatura de dilluns va ser la reedició d’un acord que es remunta a l’any 2004, amb les institucions fundadores del pacte, del que la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa forma part en les diferents comissions de treball que es realitzen periòdicament.

 

Contacte per a declaracions:

– Albert Moreno, Comunicació Cambra de Terrassa: Telèfon: 678 754 207 – amoreno@cambraterrassa.org

 

Descarregar la notícia

Close Menu