Skip to main content

Suspesa l’expedició de Quaderns ATA en destinació/trànsit a qualsevol dels països en conflicte: RÚSSIA I UCRAÏNA (així com BELARÚS)

Amb motiu de la situació derivada del conflicte bèl·lic per la invasió russa a Ucraïna, el moviment de mercaderies a l’empara de Quaderns ATA s’ha vist afectat.

Per això, la CCI ha establert una sèrie de mesures que detallem a continuació:

  1. Queda suspesa, amb caràcter immediat, l’expedició de Quaderns ATA en destinació/trànsit a qualsevol dels països en conflicte: RÚSSIA I UCRAÏNA (així com BELARÚS per la particular situació d’aquest país en relació amb el conflicte i tot això amb la finalitat d’evitar problemes relacionats amb el potencial pagament d’aranzels/impostos a causa de l’especial situació dels Organismes Garants d’aquestes destinacions, així com de la situació actual respecte als pagaments pel SWIFT).

En conseqüència, els Quaderns ATA que a partir d’ara se sol·licitin per a ús a TOTS els països del Conveni, seran emesos titllant a la portada aquests països.

  1. Quaderns ATA emesos per a tots els països del Conveni que estan encara en validesa i no han estat retornats pels titulars:
  • Cal advertir als titulars la suspensió d’aquests països al sistema ATA i, per tant, la impossibilitat d’utilitzar els Quaderns ATA per iniciar nous procediments d’admissió.
  • En la mesura que puguin, se sol·licitarà a les empreses que vinguin a la Cambra per procedir al ratllat d’aquests territoris de la portada.
  1. Els Quaderns ATA emesos específicament per a algun d’aquests territoris:

Es contactarà amb l’empresa perquè torni el Quadern ATA el més aviat possible.

  1. Els Quaderns ATA amb validesa i que es troben en aquests moments en algun d’aquests territoris:
  • En la mesura que puguin, el Quadern ATA ha de romandre amb la mercaderia per acreditar la legalitat de la presència de la mercaderia al país.
  • S’advertirà a l’empresa sobre la possible dificultat o impossibilitat de contactar amb els organismes garants corresponents a aquests països, fet pel qual se’ls instarà a notificar a la cambra de comerç emissora qualsevol dificultat que puguin trobar.

Posa’t en contacte amb nosaltres per més informació:

jfortet@cambraterrassa.org

Close Menu