Skip to main content

SUSANNA PATIÑO, NOMENADA SECRETÀRIA GENERAL DE LA CAMBRA, EN GUANYAR EL CONCURS PÚBLIC CONVOCAT PER COBRIR LA PLAÇA

El Plenari celebrat en data 20 d’octubre va ratificar la proposta del Comitè Executiu, que a la vegada havia recollit la resolució del Tribunal

Terrassa, 21 d’octubre de 2020. El Ple reunit ahir, dimarts 20 d’octubre, va aprovar per unanimitat el nomenament de Susanna Patiño Rivera com a secretària general de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa. El tribunal del concurs públic per proveir el càrrec de secretari o secretària general de la institució el van compondre, per part de la institució, en Santiago Sabatés, vicepresident primer; Emili Pablos, tresorer; Juan Ignacio Navarro, vicepresident segon; i Jordi Rodríguez i Albert Ventura, ambdós vocals del Comitè executiu. I, per part de la Generalitat, el Sr. Albert Majoral, responsable de l’assessoria jurídica de l’Àrea de Cambres, com a representant del Departament d’Empresa i Coneixement.

Des de l’1 d’octubre de 2019, Susanna Patiño ocupava el càrrec com a secretària general en funcions després de la renúncia voluntària de Marta Torrents, qui fou secretària general des del mes de setembre de 2005. Susanna Patiño durant aquest últim any ha liderat diferents projectes en diversos àmbits de l’organització, tals com la implantació del procés de tramitació telemàtica i digitalització dels tràmits de documents d’exportació a través de la plataforma de la Cambra d’Espanya; l’establiment del procés de convocatòria dels ajuts dels programes de la Cambra d’Espanya i la gestió i publicitat a través de la Base de Dades Nacional de Subvencions i la seu electrònica de la Cambra; i el projecte de treball sobre el del cens cameral.

S’incorporà a la Cambra de Terrassa com a assessora jurídica l’any 2008, gestionant, d’una banda, tant internament com externament, totes les qüestions legals de l’entitat així com dels serveis de la institució i, de l’altra, assessorant les empreses en contractació, en matèria fiscal-tributària, en matèria duanera i realitzant consultories a les empreses en el camp jurídic internacional.

La secretaria general de la Cambra, que forma part de l’equip de direcció de la institució, s’ocupa de vetllar per la legalitat dels acords que prenen els òrgans de govern de la Cambra, redactar i signar les actes de les sessions dels òrgans de govern i certificar els acords corporatius, així com exercir les funcions vinculades a l’àmbit jurídic i de representació de la institució.

Susanna Patiño és llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i, alhora, ha realitzat altres formacions acadèmiques específiques: l’Aula de Pràctica i Especialització Jurídica per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa per a l’exercici de l’advocacia; el curs avançat de formació específica en mediació civil i mercantil pel Consejo Superior de Cámaras de Comercio; el Postgrau en representació duanera per la Universitat de Barcelona; i el Màster en Dret i Gestió Duanera per la Universitat de Barcelona. Tanmateix, ha cursat diverses formacions especialitzades en els àmbits de la gestió administrativa en el comerç internacional, els crèdits documentaris, l’expatriació (procés de negociació i aspectes laborals i fiscals), la gestió de riscos comercials, país i de canvi, el codi duaner, l’operador econòmic autoritzat, les cadenes de subministrament, la gestió del transport marítim de contenidors, l’IVA en el comerç internacional, el nou impost sobre els actius no productius i la nova normativa de protecció de dades. Així mateix, Susanna compta amb experiència professional en l’àmbit de l’empresa privada i en despatx d’advocats generalista.

Descarregar la notícia

Close Menu