Skip to main content

Tindrà lloc al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

SÒLID SUPORT EMPRESARIAL A LA PRIMERA FIRA D’OCUPACIÓ DE LA CAMBRA COM A ESPAI DE CAPTACIÓ DE TALENT DE JOVES

El 20 de maig tindrà lloc la primera Fira d’Ocupació, organitzada per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa

Adreçada a joves menors de 30 anys inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, la Fira d’Ocupació té l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada entre els joves que cerquen feina i el teixit empresarial del territori

Terrassa, 13 de maig de 2019. La primera edició de la Fira d’Ocupació de la Cambra acollirà un espai de networking que oferirà un ampli ventall d’oportunitats professionals promogudes per empreses del territori, sobretot mitjanes i grans, i que es durà a terme a l’espai Àgora del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. Organitzada per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, la fira es celebrarà el proper dia 20 de maig al matí, a la seu del mNACTEC.

Concebut com un espai especialitzat de captació de talent, la Fira d’Ocupació reunirà a gairebé 30 empreses de tots els sectors econòmics, que tenen oberts diversos processos de selecció i que tindran l’oportunitat d’entrar en contacte amb un públic jove, motivat per l’interès en trobar un lloc de treball. Algunes de les empreses que han confirmat la seva participació són: Banco Mediolanum, BCN Training Center, Bricomart Terrassa, Decathlon España, Dermofarm, Estamp, European Flavours&Fragances Spain, Ficosa, Germans Boada, Global International Hotels Business, Grup Catalana Occidente, GrupIman, Grupo Indukern, Inology, Leroy Merlin España, LIDL Supermercados, Manpower, Mapfre España, Oritel Europa, Sortem Delivery, Suara Cooperativa, Top Ten Franquicias, Venair Ibérica.

En el marc de la fira, l’espai àgora del Museu acollirà els estands de les diferents empreses i institucions participants i, esdevindrà un punt de trobada destinat al networking relacional, on les empreses podran recollir els currículums dels joves participants i atendran les seves consultes. Alhora, es duran a terme diverses sessions d’Speed Recruitment a l’auditori del mNACTEC, en el marc del qual les empreses es presentaran als joves, donaran a conèixer quins són els perfils professionals que demanen i explicaran com són els seus processos de selecció de personal i de captació de talent.

Sessions sobre desenvolupament de competències per als joves

Al mateix temps, la Fira de l’Ocupació acollirà un programa d’activitats informatives i formatives dirigides als joves que assistiran a aquesta jornada. En aquest sentit, s’oferiran conferències orientades al desenvolupament de competències i habilitats relacionals, així com tallers pràctics especialitzats sobre la gestió i el control emocional i habilitats per afrontar entrevistes de selecció. Paral·lelament es realitzarà un taller d’aprofundiment sobre les professions de futur en la indústria 4.0 i una conferència sobre l’Instragram i la marca personal, que comptarà amb la participació de l’influencer Sir Joan (@sir.joan), instagramer i col·laborador en diferents mitjans de comunicació. Els joves interessats a participar en aquestes sessions hauran de formalitzar una inscripció prèvia a través de la web del programa de Garantia Juvenil, en l’apartat corresponent a la fira: https://www.garantiajuvenil.cat/firaocupacio.

Primera edició de la Fira d’Ocupació

Adreçada a joves menors de 30 anys inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, la Fira d’Ocupació té l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada entre joves interessats a incorporar-se al món laboral i el teixit empresarial local, al mateix temps que proporciona als joves eines de coneixement sobre les competències personals i professionals, el desenvolupament relacional i les oportunitats d’accés a ofertes de feina actualment actives.

La fira, que tindrà lloc de les 9 del matí a les 2 del migdia, compta també amb el suport i la participació d’entitats locals i comarcals com el mNACTEC, Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, l’Ajuntament de Terrassa, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i Foment de Terrassa.

La fira també comptarà amb la participació d’agents locals i comarcals especialitzats en l’àmbit de l’ocupació i la inserció laboral. En aquest context, el Servei d’Igualtat i Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa i la Xarxa Terrassa-Orienta de l’Ajuntament de Terrassa tindran sengles estands. Alhora, la Cambra informarà del seu programa europeu de mobilitat Erasmus per a Nous Emprenedors (Erasmus for Young Entrepreneurs) per a promoure l’activitat emprenedora mitjançant l’aprenentatge i la transferència de coneixement a través de l’intercanvi transnacional de nous emprenedors i empreses consolidades europees.

Descarregar notícia (PDF).

Close Menu