Skip to main content

La Unió Europea i els Estats Units acorden una treva temporal als aranzels imposats pel conflicte d’Airbus i Boeing

El dia 15 de juny de 2021, després de quatre mesos de prova, i coincidint amb la cimera de l’OTAN a Brussel·les, es van anunciar grans notícies per al comerç internacional, i és que, gairebé després de 17 anys, la Unió Europea i els Estats Units han acordat una suspensió temporal de 5 anys al conflicte comercial.

S’ha pactat la suspensió dels aranzels

S’ha pactat la suspensió dels aranzels que s’aplicaven mútuament a causa del conflicte dels subsidis dels fabricants d’aeronaus Airbus i Boeing on, fins i tot, va haver d’intervenir l’Organització Mundial del Comerç (OMC). Aquest conflicte havia tingut diverses conseqüències per al comerç i en especial per a Espanya, per la penalització de les vendes de productes com l’oli d’oliva, el vi i licors, productes làctics i cítrics i la maquinària als Estats Units.

Aquestes noves mesures estan sent adoptades a causa del repte que planteja el model de comerç de la Xina. Addicionalment, es crearà un grup de treball permanent sobre aviació per a poder gestionar els possibles desacords concrets amb relació a aquest tema.

Montse Llimós
Àmbit de Promoció internacional de la Cambra
Experta en estratègia d’entrada a mercats internacionals
Tel: 937339833
e-mail: mllimos@cambraterrassa.org
Linkedin

Close Menu