Skip to main content

Des de l’1 de gener de 2021 els productes que entrin al Regne Unit requereixen un nou marcatge?

Des de l’1 de gener de 2021, tots aquells productes que siguin exportats al Regne Unit i requereixen el marcatge CE, hauran de complir els requisits de la legislació anglesa i afegir el marcat UCKA.

El marcat UKCA és la nova avaluació de conformitat que un producte requerirà per l’entrada al país. Els requisits tècnics que ha de complir, els processos i estàndards d’avaluació que es poden utilitzar per demostrar la conformitat, en gran mesura són similars al marcat CE.

A partir de principis de 2022 només seran acceptats productes amb la marca UKCA

Si el producte requereix una avaluació de conformitat per part d’un tercer, haurà de ser realitzada per un organisme d’avaluació de conformitat del Regne Unit.

El govern del Regne Unit ha confirmat que el marcatge CE seguirà sent reconegut al Regne Unit fins a finals de 2021, sempre que les regulacions del Regne Unit i la UE segueixin alineades i s’acceptarà l’aplicació del nou marcatge en una etiqueta adherida al producte. No obstant això, a partir de principis de 2022 només seran acceptats a Gran Bretanya productes amb la marca UKCA.

Si necessites ajuda o vols més informació, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Janis Soliano
Àmbit jurídic internacional de la Cambra
ajuridica@cambraterrassa.org
93 733 98 33
Linkedin

Close Menu