Skip to main content

DIJOUS EMPRENEDORS
publicació setmanal per a la creació d’empreses i integració professional dels joves.

 

Retroalimentació i eines innovadores  

 

 

 

” Les activitats i tallers duts a terme amb els joves no només ens han permès aprofundir en els coneixements necessaris per avaluar la posada en marxa d’una activitat empresarial, sinó també en l’autoanàlisi per part de cada un dels participants de la mateixa actitud emprenedora.
Aquesta actitud emprenedora, vista des d’una perspectiva més àmplia, ens ajuda a actuar de forma més eficient en diferents àmbits professionals que van més enllà al de la creació de la mateixa empresa, àmbits com el procés de cerca de feina, la promoció laboral, la relació amb els companys, etc. “

SÒNIA PARDINES I RODRÍGUEZ
COORDINADORA DE PROJECTES DE FORMACIÓ

 

Després d’explorar els múltiples avantatges de l’emprenedoria per als joves, així com les característiques i oportunitats específiques de les empreses a l’Economia Social i Solidària (ESS); després d’haver après a detectar el potencial, fomentar l’aparició d’una idea i orientar els futurs emprenedors, els DIJOUS EMPRENEDORS estan arribant a la seva fi. 

 En aquest últim número, donem les claus i eines per aprofundir coneixements i presentem la formació que hem desenvolupat per donar suport als joves en situació de desocupació. 

 Pots trobar totes les publicacions dels DIJOUS EMPRENEDORS aquí. 

 La veu de la joventut 

 Com a part del projecte europeu E4NEETs, que té l’objectiu de desenvolupar eines de formació per a professionals de suport i integració, a la Cambra de Comerç de Terrassa hem impartit tallers de sensibilització i foment de l’emprenedoria d’impacte amb joves del territori. 

  Tot i que la creació d’una empresa pot ser un procés llarg i intens, aquests tallers tenen com a objectiu fomentar la motivació i la confiança en un mateix, mentre es treballen les habilitats i el saber fer de cada participant. També són espais valuosos d’expressió i escolta on els participants comparteixen les seves dificultats i intercanvien consells sobre com superar-les. 

 En total, s’han format 36 joves en aquesta temàtica. Aquests tallers s’han inclòs en el marc d’una formació per fomentar l’ocupació dels joves. Així, a través d’aquestes sessions els joves han pogut descobrir un tema que era desconegut per a ells, i, de passada, els ha servit per ser conscient de les seves competències i capacitats, i per definir els seus interessos professionals.  

 Comparteixen la seva experiència: 

 Anant més enllà 

 En aquest curs de formació en què han participat joves inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, es treballen els aspectes següents al llarg d’una jornada: 

  

I els orientadors? 

 Com a part del projecte E4NEETs, la Cambra de Comerç de Terrassa també ha organitzat sessions per a orientadors amb l’objectiu de  mostrar que l’emprenedoria pot ser una opció professional interessant i rellevant per als joves interessats en aquest camí. 

  •  1 jornada de sensibilització organitzada 
  • 9 professionals formats 
  • 4.5/5 taxa de satisfacció 

 Testimonis: 

 T’agradaria obtenir més informació sobre les eines desenvolupades, els mòduls de formació o senzillament saber-ne més sobre el tema? Contacta amb els assessors d’emprenedoria de la Cambra de Comerç de Terrassa: emprenedoria@cambraterrassa.org  

 Gràcies per llegir-nos, esperem que us hagin agradat els DIJOUS EMPRENEDORS i us hagin obert nous horitzons! Si vols descobrir-ne més, no dubtis en contactar amb la Cambra de Comerç de Terrassa. 

Fins aviat! 

 T’ha agradat? Comparteix els DIJOUS EMPRENEDORS amb els teus companys o qualsevol altra persona que hi pugui estar interessada. 

 

Aquesta publicació està produïda com a part del projecte E4NEETs finançat per la Unió europea.
E4NEETs està desenvolupant eines de formació per a professionals d’integració que treballen amb joves NEET (que no estan treballant, ni estudiant ni formant-se). L’objectiu és proporcionar a aquests professionals millors eines per ajudar-los a sensibilitzar i orientar els joves cap a la creació d’empreses, especialment emprenedories amb un impacte social o mediambiental. 

 El projecte reuneix diversos socis europeus de França, Espanya, Macedònia del Nord i Sèrbia. Espanya està representada per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa.  

Close Menu