Skip to main content

REPTES I COMPROMÍS PER AL 2022


Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç de Terrassa

En el Comitè Executiu celebrat aquest passat 18 de gener, el primer de l’any i malauradament encara en format telemàtic, el nostre director gerent va exposar els grans reptes que l’equip professional té per assolir els diversos objectius estratègics establerts pels òrgans de govern, seguint l’acord del darrer plenari de mantenir la política expansiva de servei al teixit empresarial de la demarcació, així com de mantenir l’aposta de col·laboració amb la resta de cambres catalanes. Aquesta tasca es focalitza bàsicament en el lideratge que ostentem de la Comissió d’Economia Circular, Indústria i Competitivitat, i tot plegat en el marc d’una clara insuficiència en el finançament de les nostres activitats públiques, aspecte en el qual hem anat enrere vers l’any 2020 i les perspectives del qual per a enguany no presenten, de moment, canvi de tendència.

Vistos en conjunt, hom queda impressionat com ja alguns companys del Comitè van fer notar en la sessió. D’entrada, durant l’any es consolidarà la coordinació establerta en la gestió, aquesta iniciada fa uns llargs mesos per afegir, a les sis actuals, cinc noves dinàmiques associades a projectes amb la implicació ja del 95% de la plantilla, composta ara de 33 col·laboradors directes enfront dels 26 que eren a l’inici del nostre mandat.

Agrupats en deu grans àrees temàtiques amb tres objectius per àrea, complementats pel manteniment d’activitats recurrents relacionals, comercials i de seguiment de tot l’entramat socioeconòmic i de les diverses administracions públiques amb les quals interrelacionem habitualment, la tasca a realitzar només serà possible assolir-la amb èxit gràcies a la implicació de tot l’equip professional, al qual vull agrair d’entrada la seva disposició i disculpar-me si, en les meves tasques de president, no sempre estic a l’altura de l’atenció que es mereixen.

Sense oblidar altres activitats, crec que per a enguany destaquen els reptes lligats a la digitalització tant per la nostra aportació directa al teixit empresarial com per l’aposta clara en el lideratge del Digital Impulse Hub, la proposta del qual a la UE s’entrarà definitivament aquest primer trimestre; la voluntat d’escalar la nostra experiència en la formació Plató per a directius; els diversos projectes lligats a  l’assenyalada comissió intercameral, destacant les aportacions al Pacte Nacional per a la Indústria; el seguiment dels Next Generation Funds; el nou projecte Cambra B&W de reforma de l’edifici; i finalment procurar incrementar els serveis al comerç amb el manteniment/expansió d’activitats reeixides en alguns municipis.

Esperem que l’evolució de la recurrent pandèmia amaini i ens sigui possible portar-ho tot a bon terme en benefici de l’entramat socioeconòmic al qual hem de servir i volem servir. Que tinguem sort.

Close Menu