Skip to main content

Necessites tramitar un visat per al teu viatge de negoci? Quins aspectes s’han de tenir en compte?

 

Visats de negoci davant consolats i ambaixadesL’activitat d’internacionalització de les empreses sovint requereix que el personal directiu o  comercial viatgi a països que ofereixen grans oportunitats de penetració a nous mercats. Per tal de poder realitzar prospecció de mercats, presentacions de productes i/o tancar acords comercials, l’empresa necessitarà tramitar el visat de negoci requerit per cada país de destí.

Un dels aspectes que haurem de tenir en compte a l’hora de presentar correctament tota la documentació, és el fet que els requeriments de cada país per obtenir aquests visats canvien tot sovint. Per tant, haurem de ser curosos a l’hora de lliurar la documentació corresponent.

D’altra banda, les empreses freqüentment es troben amb dificultats a l’hora d’obtenir aquests visats, a causa de les barreres burocràtiques existents en algunes ambaixades i consolats. En alguns països, els requeriments respecte a la documentació poden arribar a ser bastant exigents, fins al punt de poder desestimar el nostre visat per qualsevol petit error en la informació presentada.

Quines recomanacions ens ajudaran en la tramitació de visats i,  a la vegada, en els nostres viatges de negoci?

  • Revisar sempre la documentació que es presenta a les ambaixades i consolats: comprovar que els documents signats continguin la mateixa signatura que consta en el nostre passaport.
  • Les fotografies que es presentin en el formulari del visat han de complir amb aquestes característiques: mida tipus carnet, el fons ha de ser blanc, preferiblement amb la cara descoberta i totalment visible i per últim, han d’estar impreses en paper fotogràfic.
  • Cal tenir en compte que fora de l’espai Schengen – espai creat l’any 1995 per l’Acord de Schengen- , les prestacions de la seguretat social no són operatives. Per tant, recomanem la contractació d’una assegurança de viatge que pugui cobrir qualsevol eventualitat.
  • Molta atenció a la seguretat. En determinats països de destí, és recomanable no sortir dels principals nuclis urbans i carreteres i , alhora, evitar els desplaçaments fora de les principals vies de comunicació entre les grans ciutats. Per tant, recomanem informar-vos de les característiques, situació i condicions de seguretat del país al qual viatjarem.

La Cambra, coneixedora de tots els procediments requerits davant les ambaixades i consolats, ofereix un servei de tramitació de visats de negocis i de legalització d’altres documents necessaris per a l’exportació que requereixin passar per diferents organismes oficials per poder ser validats.

Per a totes aquelles empreses que vulgueu evitar sorpreses de darrera hora i, d’aquesta manera, poder garantir els terminis de lliurament, oferim una revisió completa de la vostra documentació segons el país que requeriu. Tindreu a la vostra disposició un servei professional d’assessorament específic i individualitzat, que us permetrà obtenir còmodament els visats i la legalització de documents necessaris davant de consolats i ambaixades.

 

Vols saber-ne més?

Més informació de la gestió de tràmits davant consolats i ambaixades

Close Menu