Skip to main content

REBUIG ALS ACTES VANDÀLICS I INTERVENCIÓ DE LA CAMBRA EN EL PLE EXTRAORDINARI DE L’AJUNTAMENT DE TERRASSA


Ramon Talamàs, President de la Cambra de Comerç de Terrassa

Dos són els aspectes que m’interessa ressaltar en aquesta nova oportunitat que em dona la secció d’opinió del nostre Cambranews quinzenal.

En les darreres setmanes i en diverses ciutats catalanes, també a Terrassa, s’han viscut forts aldarulls que, aixoplugats sota legítimes convocatòries pacífiques de manifestacions en favor de la llibertat d’expressió, n’han distorsionat totalment el sentit, afectant la vida ciutadana i també malmetent instal·lacions de comerços, edificis i béns públics.

Des del Consell General de Cambres de Catalunya vàrem expressar clarament, com no podia ser d’altra manera, el rebuig sense pal·liatius als referits actes vandàlics, a la vegada que constatàvem el rerefons socioeconòmic que afecta una bona part de la població i, principalment, la joventut. Pel que fa a aquest problema social, manifestàvem el compromís de potenciar totes aquelles activitats camerals que cerquin la màxima promoció de l’activitat econòmica, per tal que aquesta ajudi a la realització humana i personal de la població, objectiu clarament recollit en el pla estratègic que vàrem presentar a l’inici de la nostra legislatura i sobre el qual s’està treballant en diferents àmbits i amb primers resultats.

Un segon punt a destacar és la intervenció que en representació de la Cambra vaig fer en el Plenari extraordinari que l’Ajuntament de Terrassa va convocar el divendres 5 de març per debatre sobre l’estat de la ciutat.

En el mateix, tot agraint i felicitant el Consistori per l’ocasió i manifestant ser conscients de les dificultats derivades de la pandèmia, vaig assenyalar la nostra preocupació per l’estancament de l’Administració local a l’hora d’impulsar una estratègia socioeconòmica  compartida i construïda de forma integradora i en col·laboració.

Destacant tres exemples com una constant que ens porta a una pèrdua d’oportunitats, vaig indicar la necessitat d’una cultura de col·laboració que passi de ser esporàdica, a una autèntica forma de treball conjunta, metòdica, transparent i amb objectius comuns coherents al nivell de referència que corresponen a Terrassa com a tercera ciutat de Catalunya en nombre d’habitants.

Vaig acabar el meu parlament demanant que es valorés la sinceritat i, en cert sentit, gosadia de la crítica intervenció feta, avalada pel nostre Comitè Executiu, com la més ferma voluntat del servei que la Cambra vol i està obligada a prestar a la ciutat que la va veure néixer ara  farà 135 anys. Vull remarcar que, en la seva darrera intervenció, el primer tinent d’alcalde, senyor Isaac Albert, va agrair la meva intervenció i va manifestar la necessitat del treball conjunt.

Close Menu